Nogomet

Chelsea napunio mrežu Malmöa, Kuluševski izvukao Juventus u završnici u Rusiji

Jan Šneler • srijeda, 20.10.2021.
Chelsea napunio mrežu Malmöa, Kuluševski izvukao Juventus u završnici u Rusiji

U skupini H Lige prvaka Chelsea i Juventus upisali su nove pobjede i nastavljaju bitku za prvo mjesto u skupini. Chelsea je bio uvjerljiv protiv Malmöa dok je Juventus golom u završnici svladao Zenit...

Kao što se očekivalo, Chelsea je na svom terenu rutinski svladao švedski Malmo. Nova tri boda svakako će zadovoljiti Thomasa Tuchela, međutim trener Bluesa neće biti oduševljen činjenicom da je zbog ozljede u prvom dijelu teren morao napustiti Romelu Lukaku.

Chelsea je dominirao od prve minute i gol je visio u zraku. Do vodstva su domaći došli u devetoj minuti kada je nakon centaršuta Thiaga Silve, loptu iz voleja lijepo zahvatio drugi stoper Andreas Christensen. Svega par minuta kasnije, Chelsea dolazi do povećanja vodstva.

Iz kaznenog udarca precizan je Jorginho, a upravo nakon tog izvedenog udarca teren je napustio Lukaku. Umjesto njega ušao je Kai Havertz koji je odigrao jako dobru utakmicu i postigao treći pogodak u 48. minuti. Malmo je bio na konopcima, Chelsea je prijetio sa svih strana, a kod posljednjeg pogotka opet su je u glavnoj ulozi bio stoper.

Antonio Rudiger borbeno je ukrao jednu loptu, kasnije došao u izglednu poziciju, no s leđa je srušen u kaznenom prostoru. Chelsea je opravdano dobio novi kazneni udarac, a precizan je ponovno bio Jorginho. Dodajmo za kraj kako Mateo Kovačić večeras nije ulazio u igru, dok je za goste Antonio Mirko Čolak odigrao svih 90 minuta.

U drugom susretu skupine H, Juventus je teškom mukom došao do minimalnog slavlja kod Zenita. Stara Dama imala je velikih problema s obranom Zenita koja je djelovala neprobojno.

Nikako gosti nisu mogli probiti domaći blok, a s druge strane nogometaši Zenita nisu se libili osloboditi i zaprijetiti Juventusu. Nije ovo bila utakmica koja je obilovala velikim brojem prilika, ali u takvim okolnostima svaka, pa i najmanja šansa, mora se iskoristiti.

Juventus je uspio doći do pobjedničkog zgoditka u 86. minuti. Sjajno je loptu u peterac poslao Mattia De Sciglio, a glavom uz pomoć stative loptu u mrežu šalje Dejan Kuluševski.

Istaknimo još kako je Dejan Lovren kao kapetan Zenita odigrao svih 90 minuta na vrlo dobroj razini.

Skupina H, treće kolo:
Chelsea - Malmö 4:0
Zenit - Juventus 0:1

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Chelsea4:0Malmö
Zenit0:1Juventus
1Juventus 610:6+415
2Chelsea 613:4+913
3Zenit 610:1005
4Malmö 61:14-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!