Nogomet

Sport četvrtkom: Dinamo na gostovanju u Beču, hrvatski dvoboj u Euroligi

Matej Kačan • četvrtak, 21.10.2021.
Sport četvrtkom: Dinamo na gostovanju u Beču, hrvatski dvoboj u Euroligi
Foto: Pixsell

Sportski četvrtak u znaku je Europske lige u kojoj hrvatski nogomet ima svog predstavnika. Dinamo gostuje u Beču i traži drugu pobjedu, dok će i u košarkaškoj Euroligi biti Hrvata u akciji...

Europska liga, treće kolo: Rapid - Dinamo (18:45)

Nogometaši Dinama igraju treće kolo Europske lige, a gostujuća utakmica protiv Rapida ubraja se među one najvažnije za modre ambicije prolaska skupine. Nakon što je u drugom kolu svladan Genk, upravo su Belgijci postali glavni konkurent u borbi za drugo mjesto.

Rapid je dosad ostao bez bodova, ali i pogodaka u prva dva kola. No, pokazao se kao izrazito čvrsta momčad kojoj je Genk u prvom kolu dao gol tek u nadoknadi, dok je i West Ham tek u nadoknadi došao do 2:0.

Modri su nakon užasnih prvih pola sata protiv West Hama zaigrali mnogo bolje i iza njih je jako dobrih 150 europskih minuta, a uvjerljivo slavlje u Belgiji svakako je moralo podići raspoloženje.

Ono nije klonulo ni protiv Rijeke jer Modri su u drugom poluvremenu nadoknadili 0:3 zaostatak pa su umjesto blamaže taj zadatak mogli predstaviti kao novu prezentaciju svog karaktera.

Mnogo veže ova dva kluba, pogotovo imena Otta Barića i Zlatka Kranjčara, vjerojatno najvećeg trenera u povijesti Rapida i legendarnog igrača koji su sudjelovali u najvećim europskim uspjesima.

Dinamo i Rapid nisu igrali međusobne susrete od 1971., ali momčad Damira Krznara po svemu se može nadati pravom rezultatu i dolasku u još bolju poziciju za prolazak u drugu fazu.

"Zahtjevan protivnik koji je u prvim utakmicama zaista zadovoljio iako je izostao rezultat, ali zna se naš cilj, mi smo došli po novu pobjedu. Rekao sam, rezultat je dva poraza, ali igra je bila za respekt i za sve samo ne opuštanje. Morat ćemo dati svoj maksimum da ga ostavimo na nula bodova", kazao je Krznar.

Euroliga, peto kolo

Četvrtak u petom kolu Eurolige donosi jedan dvoboj donjeg doma koji ima potpis hrvatske košarke. Trojac Perasović-Karakaš-Hezonja krenuo je s 1-3 omjerom, a iza njih je u četvrtom kolu jako težak poraz od Fenerbahčea od čak 39 razlike.

Aktualni prvak Efes je blago rečeno još u procesu traženja forme i krenuo je s četiri poraza pa kod kuće želi protiv novopečenog euroligaša ostvariti prvu pobjedu. Upitan je nastup Krunoslava Simona zbog ozljede od koje ne igra od drugog kola.

Van terena je i Ante Žižić zbog ozljede tetiva, a njegov će Maccabi dočekati Panathinaikos te će tražiti treću pobjedu i skok iznad polovičnog omjera, dok su Grci na 1-3 omjeru.

Društvo ekipa bez pobjede sigurno će nakon petog kola biti manje za jednog člana jer se u Litvi susreću Žalgiris i Bayern, dvije momčadi koje su krenule s 0-4 omjerom. Žalgiris je već mijenjao trenera, ostaje za vidjeti čeka li ista sudbina Andreu Trinchierija i Slavena Rimca ako se loš trend u Bavarskoj nastavi.

Dvoboj gornjeg doma u Milanu igrat će Olimpia i Asvel, momčadi koje su krenule s 4-0, odnosno 3-1 i drže se vrlo dobro, a u njihovom je društvu i Real Madrid koji s 3-1 dočekuje Fenerbahče i želi se dodatno približiti samom vrhu.

Ostali važniji događaji

Europska liga, treće kolo 18:45, 21:00

ATP Antwerp

ATP Moskva

WTA Moskva

WTA Tenerife
Vekić - Begu NASTAVAK

ATP Antwerp parovi
Dodig/Melo - Harris/Malisse 16:30

WTA Tenerife parovi
Jurak/Klepač - Hromačeva/Kovinić 16:30

EHF Liga prvaka
Motor - Dinamo Bukurešt 18:45
Veszprem - Flensburg 18:45
Barcelona - PSG 20:45 p>FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!