Nogomet

Sport utorkom: Hrvatski prvoligaši s obvezama u Kupu, Nexe i Jadran u Europi

Matej Kačan • utorak, 26.10.2021.
Sport utorkom: Hrvatski prvoligaši s obvezama u Kupu, Nexe i Jadran u Europi
Foto: Pixsell

Sportski program utorkom pun je nogometnih događanja jer igraju se lige i kupovi, a u akciji su i hrvatski prvoligaši u SuperSport nogometnom Kupu uz vaterpoliste i rukometaše u Euopi...

SuperSport Hrvatski kup, osmina finala

SuperSport Hrvatski nogometni kup nastavlja se utakmicama osmine finala, a tu fazu natjecanja otvorit će dva od četiri najveća hrvatska kluba u ovom trenutku. U ranim će terminima na teren Osijek u gostima kod Rudeša, a onda i Hajduk kod Belišća.

Treći susret dana donosi jedini prvoligaški dvoboj, međusobno se sastaju Šibenik i Slaven, samo četiri dana nakon remija u 13. kolu HT Prve lige. Za Hajduk i Slaven je od ovih klubova Kup najveća prilika za izlazak iz krize i popravak forme.

Naime, Bijeli su s tri rezultata bez pobjede u nizu upali u letargiju i dio javnosti već zahtjeva smjenu trenera, a Jens Gustafsson mir si može kupiti dominantnom predstavom kod Belišća koje igra vrlo dobro u 3. HNL Istok te je s 26 bodova na diobi drugog mjesta.

Osijek bi na papiru trebao imati teži posao jer gostuje u Zagrebu kod drugoligaša Rudeša koji je posljednjih tjedana u sjajnoj formi u 2. HNL gdje zauzima drugo mjesto i želi se vratiti u prvoligaško društvo. Osijek u susret ulazi nakon pobjede nad Dragovoljcem, treće u nizu, a Rudeš je svladao Opatiju s 3:0.

Slaven bi u četvrtfinalu Kupa imao priliku popraviti stanje sezone jer baš je pobjeda u Karlovcu u 1/16 finala jedina u službenoj utakmici za Slaven još od prvog kola lige. Šibenik je u mnogo boljem raspoloženju, na Šubićevcu je pao Hajduk pa je s bodom protiv Slavena učvršćeno mjesto u sredini s 14 bodova i ulazak među osam ekipa dao bi šansu za rezultatski iskorak.

EHF Europska liga, drugo kolo: Nexe - Savehof (18:45)

Rukometaši Nexea sjajno su počeli svoj nastup u skupini C EHF Europske lige. Pobjedom na gostovanju u Francuskoj kod jakog Aixa raspoloženje je poraslo, a nakon toga je nastavljen i impozantan niz u Paket24 Premijer ligi s 20 okruglih razlike protiv Dubrovnika.

Slijedi novi težak europski ispit, švedski Savehof je u jednako sjajnoj formi te u domaćoj ligi dijeli prvo mjesto s Ystadsom uz šest pobjeda, remi i poraz, a u Europskoj je ligi krenuo vrlo uvjerljivom pobjedom nad La Riojom od 43:31.

Pobjedu Nexeu protiv Aixa donio je Halil Jaganjac koji je i najavio susret protiv Šveđana:

"Mislim da se njihov stil može usporediti s našim stilom rukometa, odnosno onoga što forsira naš trener Tamše. I mi težimo brzoj igri, kontrama i polukontrama i brzom vraćanju u obranu, što će biti jako važno. Igramo protiv prvaka Švedske, renomiranog protivnika s velikom tradicijom", kazao je.

LEN Liga prvaka, prvo kolo: Barceloneta - Jadran (20:15)

Nakon što su dominantno prošli kroz sve faze kvalifikacija za Ligu prvaka, u skupini A će svoje natjecanje u regularnom dijelu elitnog europskog vaterpolskog natjecanja započeti vaterpolisti Jadrana.

Splićani idu u goste Barceloneti, već standardnom članu najjačeg natjecanja i prošle sezone četvrtoplasiranoj momčadi Europe koja je na Final Fouru okončala svoj nastup porazom od Brescije u susretu za treće mjesto.

U novoj sezoni španjolske lige Barceloneta niže samo pobjede, upisala je četiri slavlja u isto toliko susreta, a u posljednjem se dodatno osokolila sa 17:3 protiv Mediterranija. Jadran je nakon trostrukog programa i tri pobjede nad Mladosti u gradskom derbiju deklasirao i Mornar.

"Mi tek sad počinjemo, ovo što smo napravili je sada ništa. Od utorka nama počinje prava sezona. Osim par utakmica u kvalifikacijama Lige prvaka, ostale utakmice doista za nas nisu bile preteške. Želim te utakmice da vidim kako reagiramo pod pritiskom. Moramo naučiti igrati i te utakmice i pobjeđivati u njima. Bit će teško i neizvjesno, ja se nadam da ćemo pokazati da možemo igrati s najboljima", kazao je u najavi trener Mile Smodlaka.

Ostali važniji događaji

EFL Kup, 20:45
Arsenal - Leeds
Chelsea - Southampton
QPR - Sunderland

Serie A, 10. kolo
Spezia - Genoa 18:30
Venezia - Salernitana 18:30
Milan - Torino 20:45

La Liga, 11. kolo
Alaves - Elche 19:00
Espanyol - Athletic 21:00
Villarreal - Cadiz 21:30

ATP Sankt Peterburg

ATP Beč

WTA Cluj-Napoc

WTA Courmayeur
D. Vekić - Q. Zheng 13:00

Euroliga, 6. kolo
Monaco - Crvena zvezda 19:00
Fenerbahče - Barcelona 19:45
Olympiakos - Alba 20:00
Maccabi - Žalgiris 20:05
Bayern - Olimpia 20:45

Eurokup, drugo kolo
Lietkabelis - Lokomotiv Kuban 18:00
Promitheas - Gran Canaria 18:30
Venezia - Bursaspor 20:00
Joventut - Hamburg 21:00

FIBA Liga prvaka, 4. kolo
Kalev/Cramo - Oostende 18:00
Pinar Karsiyaka - Manresa 18:00
Nymburk - Igokea 18:30
Strasbourg - Tofas 20:30

1. HRLŽ
Podravka - Trogir 17:00

FOTO: Duško Jaramaz/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!