Nogomet

Sport srijedom: Nastavak uzbuđenja u Kupu, Jug, Mladost i PPD Zagreb u europskim natjecanjima

Matej Kačan • srijeda, 27.10.2021.
Sport srijedom: Nastavak uzbuđenja u Kupu, Jug, Mladost i PPD Zagreb u europskim natjecanjima
Foto: Pixsell

Srijeda je opet nekarakteristično bogat dan za sredinu tjedna jer mnogi nogometni kupovi i lige koriste termine kad nema europskih natjecanja. Europu zato igraju rukometaši, odbojkaš i i vaterpolisti...

SuperSport Hrvatski kup, osmina finala

Nakon što su četvrtfinale Kupa izborili Osijek, Hajduk i Slaven Belupo, osmina finala najmasovnijeg nogometnog natjecanja u Hrvatskoj nastavlja se s četiri susreta u srijedu kad će na teren još četiri prvoligaša.

Prvi će na travnjak Dinamo koji ima i najteži posao, gostuje u Bijelom Brdu kod BSK, vodeće ekipe 2. HNL koja igra na svom umjetnom travnjaku i vrlo je "škrt" domaćin, jedini je bod iz Bijelog Brda ove sezone ponio Jarun.

Dinamo u ovaj susret ulazi nakon neuspjeha protiv Rapida pa Istre 1961 i Damir Krznaru opasno se već trese stolica. Samo uvjerljiva pobjeda može kupiti malo mira prije teških novih obveza, u svakom drugom slučaju pritisak će postati još veći.

U isto vrijeme i Gorica kreće sa svojim susretom kod kuće kod Mladosti iz Ždralova. Mladost jako dobro ide kroz sezonu 3. HNL Sjever gdje je na bod od vodećeg Radnika iz Križevaca, ali je na diobi drugog mjesta s Poletom koji ju je svladao u posljednjem kolu prije ove utakmice.

Igrači Krunoslava Rendulića pokazali su da ovakve susrete shvaćaju ozbiljno sa 7:3 u Senju kod Nehaja, dok su u HT Prvoj ligi tri utakmice bez poraza uz izboren bod na gostovanju kod Hajduka pa je raspoloženje dobro.

Pola sata nakon ide i jedina utakmica koje neće biti u direktnom prijenosu, istarski dvoboj Rudara iz Labina i Istre 1961. Puležani su u dobroj formi, u posljednje dvije utakmice uzeli su po bod Dinamu i Gorici i čini se da će ove sezone izbjeći borbu za ostanak.

Rudar je u 3. HNL Zapad krenuo slabije i na polovičnom je učinku, ima po četiri pobjede i poraza, a jako loš ulazak je ipak uspio popraviti s dvije uzastopne pobjede prije ovog susreta. Labinjani su do ovog dijela natjecanja došli pobjedom nad RNK Splitom.

Posljednji susret dana bit će i po imenima najzvučniji, donedavni prvoligaš Varaždin dočekat će Lokomotivu. Nakon što su po lošem ulasku u sezonu promijenili trenera, Varaždinci su zaigrali bolje i već imaju niz od preko mjesec dana bez poraza.

Dvije pobjede i tri remija u 2. HNL uz pobjedu nad Sesvetama u Kupu donijeli su plasman u 16 najboljih u tom natjecanju uz šestu poziciju u ligi, ali sa samo šest bodova od samog vrha u vrlo izjednačenom prvenstvu.

Lokomotiva je pak u zaista dobroj formi koju nije pokvario ni poraz od Rijeke u nedjelju jer Lokosi su u prvom poluvremenu bili bolji od momčadi iz vrha lige. Dodamo li tome i da su u zaostalom susretu usred tjedna svladali istu tu Rijeku i imali niz od tri susreta bez poraza, dolazimo do činjenice da su Čabrajini momci s pravom u sredini tablice HT Prve lige sa samo tri boda zaostatka za Hajdukom.

LEN Liga prvaka, prvo kolo: Jug - Hannover

Splitski Jadran nije baš sjajno krenuo u sezonu Lige prvaka u skupini A, a sad je na redu i Jug da obrani čast hrvatskog vaterpola u Europi. Prvi suparnik u Gružu momčad je Hannovera koja stiže na reprizu susreta za peto mjesto prošle sezone.

Na završnici Lige prvaka 2021. je Jug poražen od Brescije u četvrtfinalu, dok je od Hannovera bolji bio Pro Recco. Ova su se dva kluba potom plasirala u borbu od petog do osmog mjesta, a u dvoboju za peto mjesto u Europi Jug je bio bolji sa sigurnih 16:11.

Nijemci od tad nisu imali natjecateljske susrete, dok je Jug imao nedorasle suparnike u domaćem prvenstvu pa je zapravo nepoznanica kako će obje ekipe izgledati na startu nove sezone.

"Nemamo promjena u momčadi, priključili smo samo nekoliko mladih igrača. U Dubrovniku nikad nije lako igrati, imaju novu momčad, nove igrače na važnim pozicijama, ali dati ćemo ono najbolje od sebe i možda napravimo iznenađenje", kazao je trener Nijemaca Karsten Seehafer.

Kvalifikacije Lige prvaka, drugo kolo: Karlovarsko - Mladost

Odbojkaši Mladosti pred sobom imaju još jedan težak zadatak u Ligi prvaka. U drugom kolu kvalifikacija zagrebački odbojkaši gostuju kod Karlovarskog, češke ekipe koja je u Zagrebu ostvarila 3-1 pobjedu u prvom susretu.

No, Mladost je već uspjela u naumu da nadoknadi zaostatak. Bilo je to protiv Budvanske Rivijere koja je u prvom susretu slavila s 3-2 pa je u Zagrebu bilo 3-1. Nakon domaće utakmice protiv Čeha, Mladost je krenula u MEVZA ligu pobjedom nad Aich/Dobom pa je podigla raspoloženje.

Sigurno se Zagrepčani nadaju iznenađenju i preokretu jer bi u slučaju prolaska samo još jedna prepreka dijelila Mladost od elitnog natjecanja.

Liga prvaka, šesto kolo: PPD Zagreb - Montpellier

Rukometaši Zagreba i dalje su u potrazi za svojom prvom pobjedom u Ligi prvaka. Tračak nade i remi protiv Elveruma sad su već daleko jer prošlo je gotovo mjesec dana, a nakon toga lako su se sa Zagrebašima obračunali Kiel i Elverum u uzvratu.

Montpellier će biti jako težak zadatak i gotovo nemoguća misija za mladu momčad Ivice Obrvana, pa će zadatak biti isti kao i u većini slučajeva u Ligi prvaka - ne osramotiti se i što duže ostati na prihvatljivom zaostatku.

Montpellier je u posljednje tri utakmice Lige prvaka ostvario pobjede, a dobru partiju pružio je i u posljednjem kolu francuskog prvenstva prije ovog susreta gdje je izgubio od PSG-a sa samo pogotkom razlike.

"Što se nas tiče, mi ćemo svakako nastojati pružiti svoj maksimum i prikazati sve ono dobro što smo ove sezone već pokazivali. Meni kao treneru neprihvatljivo je tek drugo poluvrijeme s Aalborgom gdje smo se predali, ali u svim drugim susretima apsolutno smo htjeli, željeli i borili se do kraja", jasno je ambicije u ovoj utakmici naznačio Ivica Obrvan.

Ostali važniji događaji

EFL Kup, 20:45
Burnley - Tottenham
Leicester - Brighton
Preston - Liverpool
Stoke - Brentford
West Ham - Manchester City

Ligue 1, 3. kolo
Nice - Marseille 21:00

Serie A, 10. kolo
Juventus - Sassuolo 18:30
Sampdoria - Atalanta 18:30
Udinese - Verona 18:30
Cagliari - Roma 20:45
Empoli - Inter 20:45
Lazio - Fiorentina 20:45

La Liga, 11. kolo
Mallorca - Sevilla 19:00
Ryo - Barcelona 19:00
Betis - Valencia 20:00
Real Madrid - Osasuna 21:30

ATP Sankt Peterburg, prvo kolo
Čilić - Ramos 13:30

ATP Beč

WTA Cluj-Napoca

WTA Courmayeur

Euroliga, 6. kolo
Unics - Baskonia 18:00
Zenit - Real Madrid 19:00
Asvel - CSKA 20:00
Panathinaikos - Anadolu Efes 20:00

Eurokup, drugo kolo
Budućnost - Valencia 19:00
Cedevita Olimpija - Bourg 20:00
Andorra - Trento 20:00
Levallois - Slask 20:30
Partizan - Turk Telekom 20:30
Virtus - Ulm 20:30

FIBA Liga prvaka
Ludwigsburg - Tenerife
Ostrow - Hapoel Jerusalem 20:00
Sassari - Prometey 20:30

EHF Liga prvaka
Szeged - Aalborg 18:45
Kielce - PSG 18:45
Vardar - Kiel 20:45

Futsal Liga prvaka
Olmissum - FON Beograd 20:00

EHF Euro kup
Mladost - Telimar

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • derivoje27.10.2021. u 14:09
    Ako sjajno krenuti znači izgubiti prvu tekmu, onda ne znam koje ćete epitete koristiti kad Jadran pobjedi hahaha
    derivoje