Košarka

Prvi porazi Bullsa i Warriorsa, Wizardsi nastavili s odličnim startom

Branimir Korać • petak, 29.10.2021.
Prvi porazi Bullsa i Warriorsa, Wizardsi nastavili s odličnim startom

Osim dvoboja Rocketsa i Jazza, odigrano je još pet susreta u NBA ligi. Prve poraze upisali su Chicago Bullsi i Golden State Warriorsi...

Washington Wizardsi dobro su otvorili sezonu i upisali su novu pobjedu. Ovaj put nadigrali su Hawkse sa 122:111 u susretu u kojem su Wizardsi imali čak četvoricu igrača koji su ubacili preko 20 poena. Hawksi nisu dobili dobru šutersku večer od svoje prve zvijezde Traea Younga koji je šutirao 6/17 iz igre, ali se iskupio s 13 asistencija.

Bradley Beal predvodio je Wizardse s 27 poena, osam skokova i osam asistencija, Montrezl Harrell dodao je 25 poena i 13 skokova, a po 21 poen i osam skokova dodali su Kyle Kuzma i Kentavious Caldwell-Pope. Kod gostiju John Collins bio je odličan s 28 poena (14/16 iz igre) i 12 skokova, a Cam Reddish dodao je 20 poena.

Luka Dončić i Dallas Mavericksi upisali su novu pobjedu, ovaj put protiv San Antonio Spursa koji su pali na omjer 1-4. Spursi su se dobro držali, ali u zadnjoj dionici ipak nisu uspjeli ostati ispred Mavericksa i morali su se pomiriti s porazom.

Dončić je imao lošiji start, ali proradio je u pravo vrijeme te je pomogao Dallasu u zadnjoj dionici da upiše treću pobjedu. Na kraju je imao 25 poena i pet asistencija, a dobar je bio i Jalen Brunson s 19 poena i sedam skokova. Kod Spursa Dejounte Murray ubacio je 23 poena uz deset skokova i osam asistencija.

Startom u sezonu mogu biti zadovoljni velikani Istočne konferencije Bullsi i Knicksi. Knicksi su u međusobnom susretu bili bolji i nanijeli Bullsima prvi poraz ove sezone u zanimljivom susretu u kojem je Chicago imao napad za pobjedu, ali DeMar DeRozan nije bio precizan.

Kemba Walker s 21 poenom i RJ Barrett s 20 poena predvodili su strijelce Knicksa, a Zach LaVine kod domaćina je završio s 25 poena i šest skokova.

Prvi poraz upisali su Golden State Warriorse koje je u gostima u produžetku svladao Memphis. Stephen Curry držao je ključeve pobjede u svojim rukama, ali u četvrtoj dionici i produžetku jednostavno je stao šut i Curry ostao bez poena.

Završio je s 26 poena, a Ja Morant predvodio je Memphis s 30 poena i sedam skokova.

Sixerse je Joel Embiid s 30 poena i 18 skokova predvodio u borbi za pobjedu protiv Detroit Pistonsa koji nisu uspjeli doći do iznenađenja.

NBA:
Washington Wizards - Atlanta Hawks 122:111
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 104:99
Chicago Bulls - New York Knicks 103:104
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 101:104 produžetak
Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 110:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!