Tenis

Kontaveit i Halep očekivano u finalu Cluja

HINA, Matej Kačan • subota, 30.10.2021.
Kontaveit i Halep očekivano u finalu Cluja

Finale WTA turnira u rumunjskom Cluju očekivano će igrati Simona Halep i Anett Kontaveit, prve dvije nositeljice turnira koje su opravdale svoje statuse...

U finalu WTA turnira tenisačica u Cluju igrat će prve dvije nositeljice, Rumunjka i domaća predstavnica Simona Halep kao prva nositeljica te Estonka Anett Kontaveit s mjesta druge nositeljice.

Nakon što je 25-godišnja Kontaveit u prvom polufinalu uvjerljivo nadigrala Šveđanku Rebeccu Peterson sa 6:3 i 6:2, u drugom je 30-godišnja Halep deklasirala Kostjuk sa 6:0 i 6:1.

Kontaveit će u nedjelju zaigrati u svom 11. WTA finalu, a dosad je osvojila tri naslova. Dva od ta tri stigla su u 2021. godini, u Clevelandu i Ostravi, dok treći finale koji je izborila ove godine, početkom godine u Melbourneu nije odigran zbog problema s rasporedom.

Bivša prva igračica svijeta, a sad 18. na WTA ljestvici Halep u Cluju je stigla do svog prvog finala u godini, posljednji od svojih dosadašnjih 39 finala igrala je u Rimu prošle sezone te je tad i osvojila svoj 22. naslov.

WTA Cluj, polufinale:
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Marta Kostjuk (Ukrajina, 6) 6:0, 6:1
Anett Kontaveit (Estonija, 2) - Rebecca Peterson (Švedska) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!