Ostali sportovi

Komadina nije izborio osminu finala boksačkog SP

HINA, Matej Kačan • subota, 30.10.2021.
Komadina nije izborio osminu finala boksačkog SP
Foto: Pixsell

Posljednji hrvatski predstavnik u subotu na SP u boksu u Beogradu upisao je poraz. Matteo Komadina izgubio je od ukrajinskog predstavnika...

Delničanin Matteo Komadina (27) nije se uspio plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva u boksu u beogradskoj Štark Areni. Komadina je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od Ukrajinca Denisa Pesockija.

Matteo se taktički dobro postavio na početku meča, spremno je dočekivao i vraćao pokušaje snažnog Pesockija, izmicao mu i prijetio dugačkim krošeima, no pri isteku druge minute pri pokušaju izvlačenja iz kuta naletio je na snažni desni kroše Ukrajinca koji ga je izbacio iz ravnoteže.

Nokdaun i brojanje poremetili su mu koncentraciju i dokraja nije uspio preokrenuti meč.

Matteu i treneru Kristijanu Hodaku ostaju čestitke za nastup na Svjetskom prvenstvu i velikom Matteovom povratku na veliku scenu nakon tri godine izbivanja – upisao je pobjedu nad reprezentativcem Južne Koreje i do kraja se nosio s moćnijim ukrajinskim favoritom.

Time su na Svjetskom prvenstvu ostala dvojica hrvatskih boksača – Gabrijel Veočić (75 kg) i Damir Plantić (86 kg).

U nedjelju, 31. listopada Damir Plantić borit će se kao prvi Hrvat na Svjetskom prvenstvu u Beogradu za proboj u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Damir Plantić (31), hrvatski najiskusniji reprezentativac na SP-u, u osmini finala međuteške kategorije do 86 kg borit će se protiv opasnog belgijskog nokautera Victora Schelstraetea.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!