Ostali sportovi

Belgijac zaustavio Damira Plantića u osmini finala Svjetskog prvenstva

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 31.10.2021.
Belgijac zaustavio Damira Plantića u osmini finala Svjetskog prvenstva
Foto: Pixsell

Hrvatski boksač Damir Plantić nije se uspio plasirati u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Beogradu nakon što je u dvoboju osmine finala u novoj međuteškoj kategoriji (cruiserweight, do 86 kg) izgubio jednoglasnom odlukom sudaca od Belgijca Victora Schelstraetea.

Damir kao povratnik u ring nakon dvije godine prisilne stanke, nije uspio preskočiti snažnog belgijskog udarača Victora Schelstraetea. Izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca bez prave prilike da meč usmjeri na svoju stranu.

Stariji Plantić nije loše počeo, postavio se dominantno, držao ritam i ravnotežu u prvoj rundi, radio i prolazio s udarcima više od Belgijca, bolje se kretao i konkretnije tražio prostor za napad. Ipak, suci su i tu prvu rundu u kojoj je Plantić ostavio dobar dojam dodijelili Schelstraeteu s 4-1.

Belgijac je u drugoj pojačao tempo, primorao Plantića na povlačenje, uspio zaprijetiti našem boksaču s nekoliko serija i provući koji direkt, a kako je vrijeme odmicalo Damiru je ostajalo sve manje energije. Nakon što je bodovno uvjerljivo gubio dvije runde, u trećoj više nije mogao opasnije napasti i ugroziti pobjedu Belgijca.

Nakon drugog kruga i osmine finala SP-a u Beogradu, Hrvatska je od desetorice ostala na jednom boksaču - najmlađem Gabrijelu Veočiću (20) u srednjoj kategoriji do 75 kg.

Veočić je u debitantskom izlasku među najbolje boksače svijeta, svladao predstavnika Meksika, pa Bosne i Hercegovine.

Mladi Gabrijel borit će se u osmini finala u ponedjeljak 1. studenoga protiv Škota Sama Hickeya.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!