Nogomet

Sport srijedom: Nastavak uzbuđenja u Ligi prvaka, Čilić želi produžiti bajku

Matej Kačan • srijeda, 03.11.2021.
Sport srijedom: Nastavak uzbuđenja u Ligi prvaka, Čilić želi produžiti bajku

Opet je srijedom središnji događaj u svijetu sporta dan u Ligi prvaka gdje tražimo nove sudionike drugog kruga, a osim toga nema mnogo dogaađanja. Posebno su nam zanimljive obveze Hajdukovih juniora te Marina Čilića...

Liga prvaka, četvrto kolo

Nakon što smo u utorak dobili prva dva putnika u nokaut fazu Lige prvaka - Juventus i Bayern, srijeda nam donosi susrete četvrtog kola u skupinama A, B, C i D. Već u ranijem terminu od 18:45 imat ćemo prilike gledati dva europska velikana.

Milan bez ozlijeđenog Ante Rebića napokon traži prve bodove i barem nekakvu šansu za uključenje u borbu za drugo ili treće mjesto skupine. Dobre igre protiv Liverpoola i Atletica prva dva kola nisu nagrađene, a onda je blijedu partiju kaznio Porto protiv kojeg sad Milan ima revanš na svom stadionu.

U kasnijem će terminu u istoj toj skupini B na Anfieldu svoj dvoboj odigrati Liverpool i Atletico, a nakon golijade na Metropolitanu, Liverpool pobjedom ima priliku postati treći sudionik nokaut faze s maksimalnih 12 bodova. Porto će se nadati pozitivnom rezultatu protiv Milana i porazu Atletica kako bi izbio na drugo mjesto.

Skupina D i dalje je maksimalno komplicirana, a na vrhu su Real Madrid i, potpuno neočekivano, Šerif s po šest bodova. Moldavci su napokon poraženi od Intera u trećem kolu i sad protiv Brozovića i Perišića igra revanš i traži prijeko potrebne bodove za najveće iznenađenje u modernoj povijesti ovog natjecanja i plasman dalje.

U ranijem terminu Real dočekuje Šahtar kojeg je u trećem kolu deklasirao "petardom", a Luka Modrić i društvo žele isto ponoviti i dodatno učvrstiti svoje mjesto n vrhu, iako matematički još ne mogu osigurati prolaz.

Posebno je zanimljiva skupina A u kojoj se zna samo da su Šanse Leipziga minimalne jer Nijemci nemaju ni boda, a dočekuju moćni PSG koji, doduše, dolazi bez Lea Messija. No, Parižani su pobjedom protiv Gvardiola i društva uz pozitivan rezultat Cityja protiv Bruggea mogu riješiti mnoge glavobolje i doći na prag prolaska.

City će dočekati Belgijce nakon što im je prekinuo odličan start u skupinu, i to jednom "petardom" koja je Brugge ostavila na četiri boda i s ne baš sjajnim šansama u prolaz dalje, ali s vrlo dobrim nadama za nastavak u Europskoj ligi.

Priliku za osiguranje drugog kruga ima i Ajax koji gostuje u Dortmundu. Čak 4:0 u Amsterdamu bila je sigurno ogromna pljuska Nijemcima koji će pokušati pobjedom revanširati i doći na šest bodova i poravnanja na vrhu.

Ajax u slučaju pobjede nad momčadi Marina Pongračića sigurno ide u nokaut fazu s maksimalnih 12 bodova, dok će se u ostalim kombinacijama nešto pitati i Bešiktaš Domagoja Vide te Sporting koji igraju u Lisabonu dva tjedna nakon što su Portugalci protutnjali Istanbulom s 4:1.

Liga prvaka mladih: Hajduk - Minsk

Dok se sa seniorskim pogonom Hajduka događaju novi potresi i promjene, kod juniora je zasad sve idilično. Marijan Budimir radi odličan posao s talentiranom generacijom, sad "Bile Tiće" čeka drugi krug Lige prvaka mladih.

Makedonska Škendija uspješno je apsolvirana s dvije pobjede, 2:0 u gostima i 3:1 na Poljudu, dok je Minsk s 4:0 i 2:0 bio još sigurniji protiv Daugavpilsa.

Hajdukovci sasvim dobro idu i u domaćoj ligi, s dvije utakmice manje nalaze se osam bodova od Dinama na vrhu s kojim su remizirali u pretposljednjem kolu, a onda i deklasirali trenutno trećeplasiranu Goricu.

Trener Budimir dobro je upoznao Minsk o čijoj kvaliteti govori činjenica da je došao do ove faze i manira u kojoj je to učinio, ali i broj igrača koje je ta momčad već poslala u prvu ekipu.

"Minsk je superiorno prošao prvo kolo, dobili su sa šest razlike latvijskog prvaka, imaju šest igrača koji igraju za prvu momčad. Ići ćemo agresivno, napast ćemo ih, no u isto vrijeme moramo biti jako pametni. Ovo je samo prvo poluvrijeme, a odluka pada nakon drugog susreta u Minsku", rekao je Budimir.

ATP Pariz: Marin Čilić - Sebastian Korda

Idila Marina Čilića ne staje. Nakon finala Moskve pa naslova u St. Peterburgu, hrvatski je tenisač u prvom kolu Mastersa u Parizu vrlo sigurno u dva seta svladao Alejandra Davidovicha Fokinu.

Samo dan poslije slijedi i drugo kolo u kojem je suparnik opet jak, ali je i po mjeri s obzirom na plasman na ATP ljestvici. S druge strane stajat će Amerikanac Sebastian Korda, 39. na rankingu.

O Čilićevoj formi ništa više ne treba naglašavati, prvi hrvatski reket i nekadašnji svjetski broj tri igra i servira sjajno. No, kod Korde je upozoravajuće to što je u prvom kolu Pariza svladao Aslana Karaceva, Rusa koji je Čilića lako dobio u finalu Moskve prije desetak dana.

Bila je to potrebna doza samopouzdanja za Amerikanca koji ne uživa dobru formu na tvrdoj podlozi te nije otišao dalje od drugog kola još od srpnja i osmine finale Wimbledona. Drugo kolo u Washingtonu, Cincinnatiju, San Diegu i Sankt Peterburgu uz predaju na US Openu i poraz u prvom kolu Indian Wellsa, to su Kordini rezultati na tvrdoj podlozi.

No, sad se čini u boljoj formi i fizički spremniji pa će Čiliću trebati vrlo dobra igra kako bi nastavio svoj niz. Ovaj dvojac igrao je samo jednom dosad, i to ove sezone. Na početku sezone, u ožujku u Acapulcu je Korda bio bolji u dva seta, također na tvrdoj podlozi.

Ostali važniji događaji

ATP Masters Pariz

Billie Jean Kup

Challenger Bergamo
Serdarušić - Molcan 18:00

Košarka, Eurokup
Lokomotiv Kuban - Levallois 17:30
Bursaspor - Cedevita Olimpija 18:00
Budućnost - Virtus Bologna 19:00
Ulm - Venezia 19:30
Valencia - Gran Canaria 20:30

FIBA Liga prvaka
Darušafaka - Brindisi 18:00
Riga - AEK 18:00
Hapoel Holon - Cluj 18:45
Treviso - Szombathely 20:30

Odbojkaška Superliga
Mladost - Centrometal 19:00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!