Nogomet

Krznar: 'Očekujemo isti Rapid kao u Beču, vjerujemo da će Dinamo biti bolji'

Branimir Korać • srijeda, 03.11.2021.
Krznar: 'Očekujemo isti Rapid kao u Beču, vjerujemo da će Dinamo biti bolji'
Foto: Pixsell

Damir Krznar u dobrom raspoloženju dočekuje dvoboj protiv Rapida u Europskoj ligi. Modri su se s dvije pobjede u zadnja dva susreta malo podigli i spremni su za bolji nastup...

Poraz u Beču nije dobro legao nikome u klubu i zadnje dvije pobjede svakako su pomogle i Damir Krznar vjeruje da će Dinamo bolje reagirati u ovom susretu.

"Pola puta u ovosezonskoj Europskoj ligi je iza nas, naravno da je fokus uvijek na prvoj sljedećoj utakmici. Vjerujem da ćemo biti bolji nego u Beču. Vjera se temelji na energiji momčadi i radu, igrači su u dobrom raspoloženju i svi uvjeti su ispunjeni."

Što se tiče zdravstvenog stanje, nema previše novosti.

"Situacija je već duže vrijeme standardna, na žalost bez Jurića, Čopa i Ademija, a bojim se da nećemo imati na raspolaganju ni Dilavera koji ima probleme s određenim upalama zuba te je na antibioticima pa ćemo čekati na dozvolu liječnika može li igrati. Ostali su zdravi i raspoloživi."

U Beču dosta toga nije funkcioniralo i Dinamo će morati biti puno kompektniji.

"Uz fizičku komponentu u kojoj smo bili inferiorni, bilo je i nekih taktičkih odluka koje su doveče do rezultatskog minusa. Prvenstveno tu mislim na pozicioniranje naše zadnje linije koja je bila većim dijelom utakmice prenisko. Morat ćemo biti kompaktniji i morat ćemo to prezentirati na puno bolji način."

Što se tiče Rapida, Krznar očekuje sličan Rapid kao u Beču.

"I strukturom i prezentacijom očekujemo sličan Rapid kao u Beču, u toj malo nagnutoj formaciji u lijevu stranu. Ne vjerujem da će puno mijenjati, očekujem sličan Rapid, a vjerujem da će biti i trkački i radno raspoloženi. Ta pobjeda im je dala krila, a na nama je da im ta krila malo skrešemo."

Pritisak nije posebno veći nego inače.

"Dinamo osjeća pritisak od prve do zadnje utakmice u svim nartjecanjima, ali se i zna nositi s pritiskom. Imamo imperativ u svakoj utakmici uzeti pobjedu, svakoj utakmici prilazimo na isti način. Tako će biti i sutra, pobjeda nosi puno i s njom otvaramo vrata proljeću u Europi što je bio naš cilj."

Krznar se zahvalio i na podršci navijača koja bi sutra trebala biti posebno velika jer Bad Blue Boysi najavljuju spektakl.

"Treba u tome uživati, uživati u izazovu i podršci koju momčad posjeća od početka prvenstva. Osjećamo da imamo veliku podršku i na nama je da to i opravdamo te u čim više utakmica navijačima odlazak kući učinimo veselijim."

Josip Mišić je uvjeren kako će Dinamo biti bolji nego u prošlom susretu u Beču.

"Utakmicu dočekujemo u jako dobrom raspoloženju, na treninzima sve pršti od duela i dobrih poteza. Mogu reći da ćemo sigurno biti bolji nego u Beču i možete očekivati puno bolji Dinamo."

Nekoliko lošijih rezultata pokrenulo je priču o krizi u Maksimiru.

"Nije kriza ostavila traga, nakon tih lošijih rezultata upisali smo dvije pobjede. U dobrom smo raspoloženju i nema nikakvih problema nitzi razloga da nastavimo u istom ritmu."

"Znamo da smo tamo baš podbacili, odigrali dosta loše i imamo snagu pokazati da smo bolja ekipa od njih."

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!