Nogomet

Nevjerojatni Ajax uzeo puni plijen i u Dortmundu

Jan Šneler • srijeda, 03.11.2021.
Nevjerojatni Ajax uzeo puni plijen i u Dortmundu

Ajax nastavlja sa sjajnim izdanjima. Nakon što je u prošlom kolu svladao Borussiju kod kuće s 4:0, svladao ju je i u gostima s 3:1...

Borussia Dortmund - Ajax 1:3

Izrazito uzbudljivu utakmicu imali smo prilike gledati u Dortmundu gdje je gostujući Ajax preokretom u posljednjim minutama došao na kraju do još jedne uvjerljive pobjede. Utakmica je bila vrlo visokog intenziteta, a umalo je "uništena" prestrogo dosuđenim crvenim kartonom u 29. minuti.

Premda je iz ponovljene snimke vidljivo da start Matsa Hummelsa nije za crveni karton, ali sudac Michael Oliver direktno je isključio stopera Borussije. Činilo se da će utakmica otići drugim smjerom, međutim domaći sastav brzo se pribrao.

U 37. minuti VAR je ovoga puta bio naklonjen domaćima. Start na Judeu Bellinghamu procijenjen je kao dovoljan za najstrožu kaznu, a jedanaesterac je precizno izveo Marco Reus. Na odmor su domaći otišli s minimalnim vodstvom, a sve do 72. minute činilo se da bi mogli zaustaviti opasni Ajax.

No, gosti su pokazali zašto mnogi smatraju da u ovom trenutku igraju ponajbolji nogomet u Europi. Sjajni Dušan Tadić snašao se u 72. minuti i poentirao za 1:1, a u narednih dvadesetak minuta gosti su došli do još dva pogotka.

U 83. minuti Sebastien Haller postiže još jedan pogodak u Ligi prvaka, u svom stilu glavom nakon ubačaja Antonyja. Isti igrač asistirao je i u sudačkoj nadoknadi, a konačnih 1:3 postavio je Davy Klaassen.

Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić nije startao u dresu domaćih, ali igrom slučaja nakon isključenja, umjesto Thorgana Hazarda ušao je u igru.

Sporting - Bešiktaš 4:0

Bešiktaš je zabetoniran za dno ljestvice s četiri poraza, a novi je stigao u Lisabonu kod Sportinga. Gosti su bez Domagoja Vide poraženi 4:0.

Sporting je visoko slavio, a mogao je i do još uvjerljivije pobjede. Stvorio je puno prilika, a realizirao je "samo" četiri.

Turci su pometeni u prvom poluvremenu u razmaku od deset minuta kada je dva gola postigao Pedro Goncalves, a jedan dodao Paulinho za velikih 3:0 na odmoru.

U drugom dijelu Sarabia je dodao još jedan pogodak za konačnih 4:0 i gotovo sigurnu eliminaciju Bešiktaša iz borbe i za treće mjesto.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Borussia D.1:3Ajax
Sporting4:0Bešiktaš
1Ajax 620:5+1518
2Sporting 614:12+29
3Borussia D. 610:11-19
4Bešiktaš 63:19-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!