Nogomet

Sport četvrtkom: Sudbonosna utakmica Dinama, dan velikih dvoboja u Euroligi

Matej Kačan • četvrtak, 04.11.2021.
Sport četvrtkom: Sudbonosna utakmica Dinama, dan velikih dvoboja u Euroligi
Foto: Pixsell

Četvrtak je sportski svakako u znaku nogometne Europske lige, a samim time i obveza za Dinamo koji želi revanš protiv Rapida i povećanje šansi za prolazak skupine. Osim toga, tu su i četiri dvoboja košarkaške Eurolige...

Europska liga, četvrto kolo: Dinamo - Rapid

Pred nogometašima Dinama ključna je utakmica i velik pritisak da se izbori nova jesen u Europi. Nema više kompliciranja, sve se zna: Dinamo se mora osvetiti Rapidu za poraz u Beču ako želi povećati šanse za drugo mjesto.

U Beču je Dinamo odigrao možda i najgoru utakmicu sezone, bio je jako sterilan i frustriran rezultatom i lošim suđenjem, a mini kriza produbljena je remijem protiv Istre prije nego što je požar ugašen pobjedama nad Bijelim Brdom i Goricom.

S druge strane, Rapid je nakon pobjede u Beču nastavio dobro, nakon malog kiksa remijem protiv Hartberga je upisao pobjedu u Kupu, ali i veliku ligašku pobjedu nad LASK-om s 3:2, u kojoj je opet s golom i asistencijom dominirao taj opasni Grull, dok je dva gola dao Ercan Kara koji je sad zabio tri gola u dvije utakmice u nizu.

Trener Dinama Damir Krznar potvrdio je da tajni između ove dvije ekipe nema, a očekuje mnogo bolju igru svoje momčadi.

"I strukturom i prezentacijom očekujemo sličan Rapid kao u Beču, u toj malo nagnutoj formaciji u lijevu stranu. Ne vjerujem da će puno mijenjati, očekujem sličan Rapid, a vjerujem da će biti i trkački i radno raspoloženi. Ta pobjeda im je dala krila, a na nama je da im ta krila malo skrešemo."

Euroliga, osmo kolo

Elitno europsko košarkaško natjecanje nastavlja se s četiri susreta već osmog kola jer u Euroligi nema odmora. Odmah poslastica na otvaranju programa, CSKA i Fenerbahče stvorili su veliko rivalstvo posljednjih godina stalnim dvobojima na Final Fouru.

No, situacija pred susret u Moskvi bitno je drugačija jer je CSKA formu pokvario s dva poraza u nizu od Asvela i Monaca te je na 4-3 omjeru i devetom mjestu, dok je Fener još gori s 2-5 i tri poraza u nizu.

U istom terminu odigrat će se dvoboj donjeg doma, Panathinaikos gostuje u Beogradu kod Crvene zvezde koja traži svoju treću pobjedu i prekid niza od četiri poraza, ali ni Grci nisu ništa bolji te su na istom omjeru. No, barem su nedavno deklasirali Efes sa skoro 40 razlike pa mogu imati optimizma.

Nakon ta dva susreta, večernji termin donosi nam pravi derbi ove sezone, dvoboj momčadi na vrhu. Nakon sedam odigranih kola Olimpia Milano i Barcelona drže sam vrh s po 6-1 omjerima, a nakon četvrtka jedna će se odvojiti na vrhu.

Obje su ekipe svoje poraze ostvarile nedavno, Barcelona je poražena u posljednjem kolu Maccabija, dok je Bayern svladao Milano prije dva tjedna. U svakom slučaju, jedna od dvije momčadi večeras upisuje drugi poraz.

Momčad hrvatskih predstavnika ide u novi boj također u 21 sat. Perasović, Karakaš i Mario Hezonja skok na polovičan omjer i treću pobjedu u nizu traže u gostima kod Asvela koji igra sjajno.

Francuzi prkose svim prognozama i s 5-2 omjerom su u društvu klubova od trećeg do šestog mjesta, a pobjedom mogu doći i do drugog mjesta s obzirom na rezultat Barcelone i Milana.

Unics je također nakon očajnog poraza od Fenera zaigrao bolje pa je zaredao s minimalnim porazom od Efesa, a onda i pobjedama nad Baskonijom i Real Madridom. Nova pobjeda značajno bi podigla raspoloženje u Perasovićevoj svlačionici.

Ostali važniji događaji

Europska liga, 4. kolo 18:45 i 21:00

Konferencijska liga, 4. kolo 16:00, 18:45 i 21:00

Masters 1000 Pariz

Billie Jean King Kup

ATP Pariz, parovi
Dodig/Melo - Bonzi/Rinderknech 13:15

1. HRLŽ
Dugo Selo - Podravka

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!