Nogomet

Juranovićev autogol u pobjedi Celtica, Lazio izvukao remi u Marseilleu

Branimir Korać • petak, 05.11.2021.
Juranovićev autogol u pobjedi Celtica, Lazio izvukao remi u Marseilleu

Odigrani su i preostali susreti četvrtog kola Europske lige. U akciji su bili i hrvatski nogometaši, Josip Juranović upisao se s autogolom u pobjedi Celtica, a u hrvatskom dvoboju u Marseilleu Duje Ćaleta-Car i Toma Bašić su remizirali...

U skupini C Europske lige situacija se potpuno zagužvala i sve je otvoreno. Čak i dvije momčadi s dna još uvijek mogu do prva dva mjesta nakon što su upravo Leicester i Spartak remizirali 1:1.

Leicester je propustio priliku za pobjedu, imao je kazneni udarac 15 minuta prije kraja, veliki posjed lopte na svojoj strani, puno više prilika, ali nije to iskoristio. Gosti su poveli u 51. minuti preko Victora Mosesa, no sedam minuta kasnije Daniel Amartey je izjednačio. 15 minuta prije kraja Jamieju Vardyju je obranjen kazneni udarac.

Midtjylland je stigao do vrlo važne pobjede u gostima kod Crvene zvezde. Slavio je s 1:0, a gostima je posao bio olakšan s obzirom da je Zvezda od 12. minute igrala s igračem manje zbog isključenja Degeneka.

Danci su to iskoristili i uz pomoć Kange u 56. minuti stigli do jedinog gola na susretu. Za potpuni loš dojam domaćina pobrinuo se Gobeljić drugim žutim kartonom u 94. minuti.

Poraz Zvezde iskoristila je Braga koja je pobjedom protiv Ludogoreca 4:2 zasjela na prvo mjesto. Kristijan Kahlina branio je za goste i još je dosta toga i obranio te je poraz Bugara mogao biti i znatno uvjerljiviji. Al Musrati, Iuri Medeiros, Galeno i Mario Gonzalez bili su strijelci za domaćina, a Pieros Sotiriou i Igor Plastun za goste.

Bayer Leverkusen odigrao je odličnu utakmicu protiv Betisa i svladao ga je s 4:0. U vrlo otvorenom i zanimljivom dvoboju Bayer je imao dobru realizaciju za razliku od nepreciznih gostiju. Pobjedu Bayeru donijeli su Moussa Diaby s dva gola te s po jednim Florian Wirtz i Nadiem Amiri. Na kraju susreta nepotrebno su isključenje zaradili na jednoj strani Kerem Demirbay i na drugoj Nabil Fekir.

Celtic s njima drži korak dok je Ferencvaros na dnu bez boda. Novi poraz upisao je kod kuće protiv Celtica 3:2. Gosti su poveli u trećoj minuti preko Furuhashija da bi u 11. minuti Zubkov pucao iskosa, u blok mu je uklizao Josip Juranović i lopta se odbila od njegove noge u visokom luku te ušla u mrežu. Celtic se ipak vratio u vodstvo i poveo s 3:2 golovima Abade i Jote da bi u završnici Uzuni samo smanjio na 3:2. Juranović je odradio cijelu utakmicu, a na drugoj strani Marjan Čabraja igrao je od 73. minute.

Fenerbahče je s 3:0 slavio u gostima kod Antwerpa i vratio se u igru za prolaz. Belgijci su pali već u prvom poluvremenu kada su Mert Yandas, Max Meyer i Mergim Berisha zabili za pobjedu.

Marseille nije iskoristio znatno bolju igru od Lazija i samo je remizirao 2:2. Samim time situacija na ljestvici ostala je nepromijenjena, oba susreta u ovom kolu završila su bez pobjednika.

Marseille je poveo golom Arkadiusza Milika s 11 metara, no gosti su okrenuli preko Felipea Andersona i Cire Immobilea te su vodili sve do 82. minute kada je Dimitri Payet zabio za 2:2. Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu, a kod gostiju Toma Bašić izašao je u 54. minuti.

Europska liga, četvrto kolo:
Leicester - Spartak Moskva 1:1
Crvena zvezda - Midtjylland 0:1
Braga - Ludogorec 4:2
Bayer Leverkusen - Betis 4:0
Ferencvaros - Celtic 2:3
Antwerp - Fenerbahče 0:3
Marseille - Lazio 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!