Košarka

Slavlja Jazza i Clippersa, Bogdanović i Zubac dvoznamenkasti

Matej Kačan • srijeda, 10.11.2021.
Slavlja Jazza i Clippersa, Bogdanović i Zubac dvoznamenkasti

Sinoć su među NBA utakmicama igrana i dva susreta u kojima su nastupili i hrvatski košarkaši, a Ivica Zubac i Bojan Bogdanović dali su obol pobjedama svojih momčadi...

Utah Jazzeri nastavili su sa svojim sjajnim ritmom te su upisali osmu pobjedu uz tek tri poraza, usprkos problemima s ozljedama u posljednjem tjednu. Jazz je svladao Atlanta Hawkse po drugi put u pet dana, nanijevši Atlanti peti poraz u nizu.

Ovaj put je sve bila jednosmjerna ulica jer je Utah povela s 12 razlike već na poluvremenu i uz manje ili veće probleme to je i održavala. Posljednji pokušaj Hawksi su imali u prvoj polovici četvrte dionice, ali je sjajna obrana Jazza to spriječila.

Zadržana je Atlanta na samo dva ubačaja u posljednjih šest i pol minuta, a Jazz je na krilima Donovana Mitchella otišao do 110:98 pobjede. Mitchell je ubacio 27 poena, a pratio ga je Bojan Bogdanović sa 16.

On je iz igre gađao 4/12, od čega 2/5 trice te 6/6 bacanja za 16 poena u 31 minutu, a imao je skok i asistenciju. 16 je s klupe ubacio i Jordan Clarksona. Kod Hawksa je 28 zabio Kevin Huerter, a poen manje dodao je Trae Young.

Petu pobjedu u nizu nakon očajnog starta upisali su LA Clippersi koje Paul George vuče zaista junačkom sezonom. George čini sve kako bi bez Kawhija Leonard momčad držao iznad vode, a to mu odlično ide.

Ovaj put su Clippersi svladali Portland, i to tako da su u prvoj dionici stvorili zalihu od sedam razlike koju su u ostatku susreta branili, premda je na poluvremenu bilo samo "pola koša" prednosti za Clipperse.

U egalu se ušlo i u četvrtu dionicu s plus četiri za Los Angeles, ali onda Clippersi idu u seriju 13:6 koja je i prelomila susret u korist momčadi koja je zapravo i kontrolirala cijeli susret, a na kraju i slavila 117:109.

George je igrao manje zbog problema s prekršajima, ali je ipak ubacio 24 poena uz sedam asistencija i devet skokova, a od velike pomoći bili su i Reggie Jackson s 23 te Nicolas Batum s 22 poena.

Ivica Zubac nije uspio do novog double-doublea, za to su mu nedostajala tri skoka. Hrvatski je centar u 24 minute skupio 11 poena (4/5 iz igre, 3/4 bacanja) uz sedam skokova, od čega dva u napadu.

Premda igraju bez dvije najveće zvijezde, Philadelphia 76ersi dobro su se držali protiv aktualnih prvaka Milwaukee Bucksa. Bucksi su na pogon Giannisa Antetokounmpoa ipak slavili sa 118:109 za dolazak na 5-6 omjer.

Sixersi su bili bez Embiida, Setha Curryja i Tobiasa Harrisa bez već duže odsutnog Bena Simmonsa pa je glavnu ulogu preuzeo Tyrese Maxey s 31 poenom, dok je 21 s klupe dodao Georges Niang.

Kod Bucksa je Giannis zabio 31 poen uz 16 skokova, dok je 25 s čak pet trica zabio Grayson Allen.

NBA:
Milwaukee - Philadelphia 118:109
Atlanta - Utah 98:110
Portland - LA Clippersa 109:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!