Tenis

Kontaveit upisala pobjedu u prvom kolu, slavila i Pliškova

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 11.11.2021.
Kontaveit upisala pobjedu u prvom kolu, slavila i Pliškova

Ženski teniski WTA Finals u Guadalajari krenuo je s dva susreta u skupini B, a pobjede na startu upisale su Estonka Anett Kontaveit i Čehinja Karolina Pliškova...

U dvoboju debitantica na WTA Finalu, završnom turniru osam najboljih tenisačica svijeta, Estonka Anett Kontaveit svladala je Čehinju Barboru Krejčikovu sa 6:3 i 6:4, čime je započeo turnir u meksičkoj Guadalajari.

Kontaveit je u svakom setu po jednom uspjela slomiti servis aktualne pobjednice Roland Garrosa koja nijednom nije došla u priliku oduzeti servis 25-godišnjoj Estonki.Početnom pobjedom se Kontaveit pridružila i Karolina Pliškova, svladavši u prvom kolu Španjolku Garbine Muguruzu nakon preokreta s 4:6, 6:2, 7:5(6).

Ovo je bila deveta pobjeda Čehinje nad Muguruzom u 11 međusobnih ogleda i treća zaredom na WTA završnici. Nakon prvog dan tako su prva dva mjesta zauzele Kontaveit i Pliškova, ali je Estonka prvoplasirana jer je slavila s dva seta razlike.

Prve dvije tenisačice iz svake skupine idu u polufinale. Ako su izjednačene po broju bodova odlučuje rezultat njihovog međusobnog ogleda. Ako su tri tenisačice izjednačene odlučuje ukupan broj dobivenih i izgubljenih setova.

WTA Finals, prvo kolo:
Anett Kontaveit (Estonija) - Barbora Krejčikova (Češka) 6:3, 6:4
Karolina Pliškova (Češka) - Garbine Muguruza (Španjolska) 4:6, 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!