Nogomet

Šok za Švedsku u Batumiju razveselio Španjolce

Branimir Korać • četvrtak, 11.11.2021.
Šok za Švedsku u Batumiju razveselio Španjolce

U skupini B kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo veliko iznenađenje. Švedska je poražena u Gruziji čime je Španjolska došla u bolju poziciju...

Švedska je jako kompromitirala svoje šanse za prvo mjesto u skupini B. Trebala je pobjedu u Gruziji kako bi joj u zadnjem kolu u gostima kod Španjolske i bod bio dovoljan za prvo mjesto, ali kiksala je i upisala poraz 2:0.

Šveđani su imali dovoljno prilika, nije pomoglo niti 90 minuta na travnjaku Zlatana Ibrahimovića, Gruzijci su dva puta u drugom dijelu poentirali i otišli do pobjede.

Dvostruki strijelac bio je veznjak Rubina iz Kazanja Kviča Kvarackelia koji je postigao više od polovice gruzijskih golova u ovim kvalifikacijama.

Sjeverna Makedonija visokom pobjedom kod Armenije 5:0 nastavila je bitku za drugo mjesto u skupini i dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Njemačka je odmaknula je bit će prva, a u igri za drugo mjesto sada su ostali Sjeverna Makedonija i Rumunjska. Armenci su ovim porazom otpali iz igre za drugu poziciju.

Raspoložena Sjeverna Makedonija slavila je uz hat-trick Enisa Bardhija dok su po jedan pogodak postigli i Aleksandar Trajkovski i Milan Ristovski.

Darko Velkovski kod Sjeverne Makedonije odigrao je svih 90 minuta dok je Jani Atanasov ušao u 83. minuti.

Luksemburg je u gostima kod Azerbajdžana u nevažnom susretu slavio s 3:1 čime Azerbajdžan kvalifikacije završava na posljednjem mjestu sa samo jednim bodom.

Kvalifikacije, rezultati:
Gruzija - Švedska 2:0
Armenija - Sjeverna Makedonija 0:5
Azerbajdžan - Luksemburg 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!