Košarka

Zubac odličan u nastavku niza Clippersa, Jazz poražen uz slabog Bojana

Matej Kačan • petak, 12.11.2021.
Zubac odličan u nastavku niza Clippersa, Jazz poražen uz slabog Bojana

Sinoć su na NBA parketima odigrane samo tri utakmice, a u dvije su nastupili i hrvatski košarkaši. Momčadski, ali i individualno je mnogo uspješniji bio Ivica Zubac...

Los Angeles Clippersi sad sa šest pobjeda zaredom imaju najduži aktivni pobjednički niz u NBA te se polako primiču vrhu Zapada sa 7-4 omjerom. Nova pobjeda vrlo je vrijedna jer je stigla protiv Miami Heata, ekipe koja je također sjajno ušla u sezonu.

No, Heat je bio bez Jimmyja Butlera, ali je svejedno u prvoj dionici napravio vodstvo od 40:25. Ono se do poluvremena istopilo u egal uz sjajnog Paula Georgea, a suigrači su preuzeli štafetu u drugom dijelu te su preokrenuli i izdržali.

Nije bilo lako za Clipperse usprkos vodstvu od osam razlike na ulasku u četvrtu, Miami se približio i na pola koša zaostatka, ali je Reggie Jackson bacanjima zapečatio sudbinu i 112:109 pobjedu.

George je ubacio 27, Jackson je dodao 22, a odličan je bio i Ivica Zubac u reketu. On je centre Heata terorizirao s 18 ubačaja (7/10 iz igre, 4/6 bacanja) uz 11 skokova i dvije blokade za 29 i pol minuta na terenu.

Kod Heata je Bam Adebayo ubacio 30 poena uz 11 skokova, a 25 je zabio Kyle Lowry uz 23 poena Tylera Herroa.

Bojan Bogdanović i njegov Utah Jazz nije bio takvog uspjeha. Jazzeri su protiv Indiana Pacersa odigrali jako slabu napadačku partiju te su limitirani na samo okruglih sto poena u 111:100 porazu, svom četvrtom u sezoni.

Prvi je to domaći poraz Jazza u sezoni, a sve je začinila gužva nakon sukoba Mylesa Turnera i Rudyja Goberta gdje su oba centra završavala na podu, a isključeni su i oni, kao i Donovan Mitchell i Joe Ingles četiri minute do kraja.

Gobert je načinio težak prekršaj na Turneru, a onda je Turner njemu dao "milo za drago" i ramenom je ušao u njega te ga je srušio pa su se umiješali i ostali i imali smo sličnu gužvu kao na susretu Denvera i Miamija.

Jazz bez svoje dvije najveće zvijezde nije mogao završiti utakmicu na pravi način jer Bogdanović i Mike Conley bili su neraspoloženi. Nije došlo do preokreta, Indiana je zadržala vodstvo izgrađeno u drugoj četvrtini.

Pacerse je s 30 poena vodio Malcolm Brogdon, dok j 21 dodao TJ McConnell. Kod Jazza su najbolji bili isključeni Mitchell i Gobert s 26, odnosno 19 poena uz 11 skokova za Francuza.

Bogdanović nije imao svoj dan. Za 31 minutu gađao je tek 3/9 iz igre i 1/3 bacanja za samo osam poena i dva skoka.

Odigran je još jedan susret večeri, ali Philadelphia 76ersi koji su i dalje lišeni najvećih zvijezda nisu dorasli Toronto Raptorsima koji su ih svladali sa 115:109 za skok iznad polovičnog omjera, na 7-6. Frend VanVleet vodio je Toronto s 32 poena i sedam dodavanja, dok je Tyrese Maxey ubacio 33 kod poraženih.

NBA:
Philadelphia - Toronto 109:115
Utah - Indiana 100:111
LA Clippers - Miami 109:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!