Automoto

Hamilton diskvalificiran iz kvalifikacija u Brazilu zbog neregularnog DRS-a

Matej Kačan • subota, 13.11.2021.
Hamilton diskvalificiran iz kvalifikacija u Brazilu zbog neregularnog DRS-a

Britanski vozač i branitelj F1 naslova Lewis Hamilton će u subotnju sprint utrku u Brazilu krenuti s dna poretka jer mu je zbog nelegalnog dijela na bolidu poništeno vrijeme u petak...

Nakon što su suci izrekeli kaznu Maxu Verstappenu zbog neovlaštenog dodirivanja zadnjih krilaca na bolidu Lewisa Hamiltona, stigla je nova, mnogo drastičnija kazna za Britanca zbog spornog dijela.

Naime, krilca na zadnjem kraju koja se otvaraju u DRS sustavu nisu bila u skladu s mjerama propisanim u pravilniku, a Hamilton je u petak s takvim dijelom bolida napravio najbrži krug te si je osigurao startno mjesto na sprint utrci u subotu.

No, nakon prijave kontrolora i sakupljanja svih dokaza, suci su presudili da se Hamiltonovo vrijeme briše, Britanac diskvalificira iz kvalifikacija u petak pa će u sprint krenuti s dna poretka.

Osim toga, mjesto koje zauzme nakon sprinta neće biti njegovo startno mjesto u nedjeljnoj utrci jer je dobio i pet startnih pozicija kazne zbog tako teškog prekršaja na bolidu.

Baš kad smo mislili da u ovoj utrci za naslov prvaka između Hamiltona i Verstappena ne može biti više drame, stigle su i ove kazne za oba sudionika ususret samoj završnici sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!