Košarka

Bogdanović predvodio strijelce Jazza i 'gaženje' Sixersa, Zubac skakački dobar u pobjedi

Matej Kačan • srijeda, 17.11.2021.
Bogdanović predvodio strijelce Jazza i 'gaženje' Sixersa, Zubac skakački dobar u pobjedi

Sinoć su na NBA parketima odigrana tek tri susreta, a u dva su uloge imali hrvatski košarkaši. Bojan Bogdanović odigrao je još jednu veliku partiju, ovaj put u uvjerljivoj pobjedi Jazza nad Philadelphijom...

Košarkaši Utah Jazza stigli su do 9-5 omjera u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a devetu su pobjedu ostvarili kod kuće protiv nedoraslih Philadelphia 76ersa. Drame nije bilo, Sixersi praktički nisu ni vodili, a Jazz se odvojio u sjajnoj drugoj dionici.

Philadelphia bez Joela Embiida ne može odgovoriti na takve zahtjeve pa je s uvjerljivih 120:85 Utah Sixersima nanijela peti poraz u nizu, dok je izašla iz svog teškog niza od četiri poraza u posljednjih pet utakmica prije ove.

Posebno dobra vijest je sjajno raspoloženi Bojan Bogdanović. Hrvatski je reprezentativac za 27 i pol minuta na terenu iz igre gađao 9/12, od čega je pogodio čak pet trica te je to uz četiri bacanja bilo dovoljno za 27 poena i titulu prvog strijelca Jazzera.

Uhvatio je i šest skokova, dok su ga pratili Jordan Clarkson s 20 poena te Rudy Gobert s 15 ubačaja i 17 skokova. Kod Philadelphije je 18 ubacio Shake Milton.

Na 9-5 skočili su i LA Clippersi koje Paul George i dalje sjajno vuče nakon lošeg starta, a nova žrtva bili su San Antonio Spursi koji su upisali svoj okrugli deseti poraz.

Susret je bio u kakvom-takvom egalu do odvajanja Clippersa u trećoj četvrtini serijom 14-2 nakon kratkog vodstva San Antonija, a LA se do kraja ne osvrće i slavi sa 106:92.

George je vodio Clipperse s 34 poena i devet skokova, dok je 21 ubačaj imao Reggie Jackson. Ivica Zubac odigrao je 31 i pol minutu i šutirao je ne sjajnih 3/7 za osam poena, ali je imao čak 13 skokova, od čega šest napadačkih.

U utakmici koja je trebala biti derbi večeri, Golden State Warriorsi nisu ponudili mjesta drami. Najbolja momčad lige potpuno je deklasirala Brooklyn Netse nanijevši im tek četvrti poraz ove sezone sa 117:99.

Stephen Curry opet je bio nezadrživ s 37 poena, sedam skokova, pet dodavanja i čak devet trica, a pomogao je Andrew Wiggins s 19 poena. Kod Netsa je James Harden zabio 24, dok je Kevin Durant svojoj bivšoj momčadi ubacio tek 19 poena uz 6/19 šut iz igre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!