Nogomet

Kanada svladala Meksiko i iskoristila remi SAD-a za skok na vrh

HINA, Matej Kačan • srijeda, 17.11.2021.
Kanada svladala Meksiko i iskoristila remi SAD-a za skok na vrh

Odigrano je osmo kolo kvalifikacija za SP u Sjevernoj i Srednjoj Americi, a vrh te ljestvice preuzela je Kanada koja je svladala Meksiko i ujedno iskoristila kiks SAD-a...

Kanadska nogometna reprezentacija novi je lider sjevernoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Kataru, u susretu 8. kola Kanada je u Edmontonu svladala Meksiko sa 2:1.

Junak prve pobjede Kanade protiv Meksika nakon više od 20 godina je napadač Cyle Larin, koji je postigao oba pogotka za svoju momčad. U drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena Larin je pospremio odbijanac u mrežu, a da bi 52. minuti odlično ispratio ubacivanje pred vrata i s tri metra s druge vratnice još jednom svladao Ochou.

Meksiko je u 90. minuti smanjio na 2-1 pogotkom Hectora Herrere, a Cordoba u sudačkoj nadoknadi nije uspio prsima s metra poslati loptu u mrežu za poravnanje.

Kanada sad ima 16 bodova, jedan više od drugih SAD, koje su na gostovanju na Jamajki odigrale 1:1, a dva više od trećeg Meksika i četvrte Paname, koja je na svom terenu svladala Salvador s 2:1. U Kingstonu su SAD povele golom Waha iz 11. minute, a vrlo brzo poravnao je Antonio (22).

Nakon što je Henriquez na samom početku susreta, u prvoj minuti doveo Salvador u vodstvo, Panama je preokrenula početkom nastavka preko Watermana (50) i Gondole (52).

Kostarika je stigla na peto mjesto ljestvice 2:1 domaćom pobjedom protiv Hondurasa do koje je stigla golom Torresa u petoj minuti nadoknade.

Iz Sjeverne i Srednje Amerike plasman na SP će izboriti tri prvoplasirane momčadi, dok će četvrta u dodatne kvalifikacije.

Sjeverna i Srednja Amerika, kvalifikacije za SP:
Jamajka - SAD 1:1
Kanada - Meksiko 2:1
Kostarika - Honduras 2:1
Panama - Salvador 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!