Tenis

Muguruza preko Kontaveit do WTA Finals naslova

Matej Kačan • četvrtak, 18.11.2021.
Muguruza preko Kontaveit do WTA Finals naslova

Španjolska tenisačica Garbine Muguruza svladala je Anett Kontaveit za svoj prvi naslov na WTA Finalsu, što je ujedno i prvi naslov za jednu Španjolku...

Nova pobjednica završnog turnira najboljih ženskih tenisačica, WTA Finalsa je Španjolka Garbine Muguruza. Ona je u finalu u dva seta svladala estonsku tenisačicu Anett Kontaveit.

Prvi je ovo naslov na Finalsima za Muguruzu koja u vitrinama ima i Roland-Garros iz 2016. te Wimbledon iz 2017. Ovo joj je bio četvrti nastup na završnom turniru i prva je Španjolka s naslovom.

Kontaveit je svladala i u susretu u skupini koji je za Muguruzu bio ključan zbog plasmana u polufinale, dok je Estonka u taj meč krenula rasterećena i s osiguranim mjestom. No, ovaj put ulog je bio veći.

Muguruza je bolje otvorila te je imala break za 2:1, ali Estonka odmah odgovara. No, Španjolka je do kraja prvog seta uzela još dva servisa Kontaveit te prvi set osvaja sa 6:3.

U drugi je Kontaveit ušla mnogo bolje i imala je 5:3 uz servis za treći set, ali opet pada u igri, a Muguruza osvaja četiri gema u nizu za 7:5 i pobjedu te naslov.

Muguruzi će ovaj naslov donijeti skok na treće mjesto WTA ljestvice, dok će Kontaveit do plasmana karijere - sedmog mjesta na svijetu.

WTA Finals, finale:
Garbine Muguruza (Španjolska, 6) - Anett Kontaveit (Estonija, 8) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!