Košarka

Odlični Hezonja predvodio Uniks do nove pobjede, probudili se Efes i Žalgiris

Branimir Korać • petak, 19.11.2021.
Odlični Hezonja predvodio Uniks do nove pobjede, probudili se Efes i Žalgiris
Foto: Pixsell

Odigrani su preostali susreti 11. kola Eurolige, a odličnu večer imao je Mario Hezonja koji je odigrao odličnu utakmicu u novoj pobjedi Uniksa...

Nakon očajnog starta i devet uzastopnih poraza u prvih devet kola, Žalgiris se probudio. U zadnja dva kola upisao je pobjede i to protiv Panathinaikosa i Fenerbahčea. Napokon uspješan tjedan je iza Žalgirisa koji je Fenerbahče svladao s 86:75.

Edgaras Ulanovas predvodio je domaćina s 18 poena i pet skokova, Zoran Dragić dodao je 13 poena, a Mantas Kalnietis 11 poena i 11 asistencija. Kod gostiju Nando De Colo ubacio je 17 poena uz pet asistencija, a po 13 poena dodali su Pierria Henry i Jan Vesely.

Maccabi je teško stradao u gostima kod Olympiakosa koji je slavio s 90:73. Posebno poražavajuća za goste je bila prva dionica koju je Olympiakos dobio s čak 35:8 i već tada riješio pitanje pobjednika.

Kostas Sloukas ubacio je 18 poena, Tyler Dorsey dodao je 17 poena, a Moustapha Fall 12 poena i 11 skokova. Kod gostiju James Nunnally završio je s 14 poena, osam skokova i pet asistencija, ali i lošim šutom 4/17. Roman Sorkin dodao je deset poena i osam skokova, a Ante Žižić za 17 minuta ubacio je devet poena (3/7 za dva, 3/4 slobodna) uz četiri napadačka skoka.

Do ovog tjedna Armani je imao samo jedan poraz, a onda je u nekoliko dana povezao dva. Drugi je stigao ne teškom gostovanju kod Zenita koji je slavio sa 74:70. Zenitu je ovo peta uzastopna pobjeda i omjerom se izjednačio s Armanijem.

Jordan Mickey upisao je 17 poena, a po 13 su dodali Jordan Loyd (šest skokova, sedam asistencija) i Arturas Gudaitis (sedam skokova). Kod Armanija Sergio Rodriguez završio je s 20 poena i šest asistencija, a Kyle Hines dodao je 12 poena i osam skokova.

Nakon lošeg otvaranja sezone, Anadolu Efes upisao je treću uzastopnu pobjedu. Uvjerljivo je slavio protiv Monaca s 98:77 i približio se pedesetpostotnom omjeru za koji mu nedostaje još jedna pobjeda koju će možda ostvariti već u sljedećem kolu protiv Fenerbahčea.

Ovdje su ga predvodili Rodrigue Beaubois sa 17 poena i sedam asistencija te s po 14 poena Shane Larkin i Adrien Moerman. Kruno Simon je za 22 minute ubacio osam poena (1/4 za dva, 2/4 za tri) uz pet asistencija. Kod poraženih Donatas Motiejunas ubacio je 21 poen dok je Paris Lee dodao 18.

Neven Spahija nije uspio upisati i drugu pobjedu u nekoliko dana od preuzimanja Baskonije. Nakon slavlja protiv Crvene zvezde, poražen je u Vitoriji od moskovskog CSKA s 80:74.

Za sve je kriv vrlo loš ulazak u utakmicu nakon čega se domaćin nije uspio u potpunosti oporaviti te je na kraju poražen. Po 16 poena kod pobjednika upisali su Johannes Voigtmann i Will Clyburn, a kod domaćina Wade Baldwin upisao je 18 poena dok je Steven Enoch dodao 14 poena i deset skokova.

Asvel ima velikih problema s ozljedama i koronavirusom pa je tako protiv Barcelone imao samo desetoricu u zapisniku. Iskoristili su to gosti za visoku pobjedu pa su Lyon napustili slavljem 80:60.

Nicolas Laprovittola bio je posebno raspoložen s 25 poena i tricom 7/12, a Nikola Mirotić pratio ga je s 15 poena. Kod poraženih Elie Okobo sa 17 poena jedini dvoznamenkasti.

Uniks je značajno podignuo formu, a predvođen raspoloženim Marijom Hezonjom upisao je pobjedu protiv Albe. Glatko je slavio s 85:71, a Hezonja uz sjajan nastup konkurira i za akciju večeri fantastičnim zakucavanjem preko Koumadjea.

Utakmicu je završio s 22 poena (7/8 za dva, 1/7 za tri, 5/7 slobodna) čemu je dodao i sedam skokova i pet asistencija dok je Lorenzo Brown upisao 21 poen i devet asistencija. Kod Albe po 12 poena ubacili su Jaleen Smith i Christ Koumadje (12 skokova).

Euroliga, 11. kolo:
Žalgiris - Fenerbahče 86:75
Olympiakos - Maccabi 90:73
Zenit - Armani Milano 74:70
Anadolu Efes - Monaco 98:77
Baskonia - CSKA Moskva 74:80
ASVEL - Barcelona 60:80
Uniks Kazan - Alba 85:71

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!