Rukomet

Obrvan: 'Želimo ponoviti izdanje iz Bresta i napokon uzeti tu pobjedu'

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.11.2021.
Obrvan: 'Želimo ponoviti izdanje iz Bresta i napokon uzeti tu pobjedu'
Foto: Pixsell

U srijedu od 20:45 sati rukometaši PPD Zagreba u Areni dočekuju Meškov Brest i nada se prekidu ogromnog niza utakmica bez pobjede...

Rukometaši PPD Zagreba u srijedu 24. studenog u Areni dočekuju Meškov Brest protiv kojeg će hvatati prvu pobjedu u Ligi prvaka. Prije tjedan dana u Brestu, PPD nije bio daleko i upisao je remi.

"Voljom rasporeda igramo protiv istog protivnika s kojim smo igrali u prošlom kolu gdje smo osvojili ili izgubili bod, ovisno kako se uzme. Mislim da smo igrali dobru utakmicu i da smo najvećim dijelom utakmice bili u prednosti i šteta što nismo pobjedili, ali isto tako smo uspjeli sačuvati bod u zadnjem napadu, tako da s te strane gledano moramo biti zadovoljni. Ono čime sam ja kao trener bio zadovoljan je da smo cijelu utakmicu bili u dobrom ritmu, nismo imali one minute kada nam ne ide što protivnik inače iskoristi i napravi razliku. Radi se o jednoj odličnoj ekipi sa vrlo jakim, poznatim i skupim individualcima. Parirali smo im dobro, te se nadam da ćemo imati snage i znanja jer nam motivacije neće nedostajati ovaj tjedan. Želim da na našem parketu odigramo dobru utakmicu, ponovimo izdanje iz Bresta i zabilježimo konačno tu pobjedu", kaže Ivica Obrvan.

Obrvan je zadovoljan kako njegova momčad radi te je uvjeren da Zagreb može do pobjede.

"Što se tiče treninga, ja sam kao trener zadvoljan kako radimo. Također sam zadovoljan kako dobrim dijelom odigranih utakmica izgledamo na terenu. Ono što mi je bilo drago vidjeti, uz starije igrače koji standardno daju svoj doprinos u svakoj utakmici, to je da su u ključnim trenucima napadačkog dijela bili dosta dobri naši mladi igrači, počevši od lijeve strane Ćavara, Srne, Vistoropa, Klarice, Grahovca i Mandića na golu. To svakako veseli, ali nije realno od njih očekivati da ponavljaju takve utakmice. Svaki klub i trener žele da takvi igrači koji su u usponu što češće ponavljaju takve utakmice te da oscilacija bude čim manje. Svjesno smo prebacili teret utakmice na naša leđa, premda cijenimo ekipu Meškov Bresta, ali mi želimo pobjediti. Vjerujem da imamo sve što nam je neophodno za jednu pobjedu koja bi nam puno značila."

Jakov Gojun jedan je od najiskusnijih Zagrebovih igrača i on također vjeruje da je vrijeme za pobjedu.

"Naravno da svi očekuju pobjedu, samim time što smo pokazali da se i bez nekolicine ozljeđenih igrača s njima možemo nositi. Pokazali smo kao kolektiv jednu dobru partiju. Kad se spoje mladi igrači koje je trener nabrojao s nama starijima mi smo također jedna opasna ekipa što smo i pokazali. Moramo biti u glavi spremni na očekivanja jer nekad te utakmice znaju otići u drugom smjeru. A Brest je ekipa koja također zna uzeti bodove u gostima. Ja vjerujem da ćemo doći spremni i krenuti oštro u utakmicu. Mi se dižemo u našoj igri, jer nam je trebalo vremena da se sve uštima i zaista igramo sve bolje i bolje što u napadu tako i u obrani. Pozivam i navijače da nam daju podršku jer je s njima puno lakše igrati. Velika mi je želja kao jednom od starijih igrača da konačno upišemo pobjedu jer mislim da smo to i zaslužili. Pokazali smo puno puta da smo dobri i bili smo blizu. I vjerujem da je sada vrijeme da protiv Bresta upišemo dva boda."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!