Nogomet

Objavljeno 11 finalista za Fifinu nagradu najboljeg nogometaša svijeta

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 22.11.2021.
Objavljeno 11 finalista za Fifinu nagradu najboljeg nogometaša svijeta

Poljak Robert Lewandowski, njegov kolega iz Bundeslige Erling Haaland te dvojac Francuza, Kylian Mbappe i Karim Benzema predvodnici su liste 11 finalista za Fifinu nagradu The Best...

Robert Lewandowski, Erling Haaland, Karim Benzema i Kylian Mbappé su na skraćenom popisu od 11 nogometaša nominiranih u ponedjeljak za nagradu FIFA The Best.

Lewandowski je prošle godine osvojio ovu prestižnu nagradu, a među preostalim kandidatima su Jorginho iz Chelseaja, te neizostavni Cristiano Ronalda i Lionel Messi, koji su ovo ljeto pronašli nove klubove, Manchester United i PSG.

Belgijski veznjak iz Manchester Cityja Kevin de Bruyne upotpunjuje popis s egipatskim napadačem Liverpoola Mohamedom Salahom i Brazilcem Neymarom, te francuskim veznjakom Chelseaja N'Golom Kantéom.

Nijemac Thomas Tuchel, koji je osvojio Ligu prvaka s Chelseajem, kandidat je za nagradu za najboljeg trenera godine, uz izbornika europskih prvaka Roberta Mancinija, Antonija Contea (Inter Milan, pa Tottenham), Hansija Flicka (Bayern), Pepa Guardiole (Manchester City), Lionela Sebastiana Scalonija (Argentina) i Diega Simeonea (Atlético de Madrid).

Pobjednici će se birati online glasovanjem nogometnih navijača, do 10. prosinca u ponoć. Tri finalista u svakoj kategoriji bit će objavljeni početkom siječnja 2022. godine, a dodjela nagrada zakazana je za 17. siječnja u Zürichu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!