Nogomet

Austrijski lockdown i prazne tribine bit će veliki udar na Rapidovu blagajnu

HINA, Matej Kačan • utorak, 23.11.2021.
Austrijski lockdown i prazne tribine bit će veliki udar na Rapidovu blagajnu
Foto: Pixsell

Austrijska vlada uvela je od ponedjeljka novi lockdown zbog kojeg će bečki Rapid dvije najatraktivnije utakmice na domaćem terenu, protiv West Hama i Austrije odigrati pred praznim tribinama...

Suparnik zagrebačkog Dinama u skupini Europske lige, bečki Rapid izgubit će zbog "lockdowna" koji je u Austriji počeo u ponedjeljak, najmanje milijun eura.

Naime, Rapid će najatraktivniju utakmicu ove sezone, ogled protiv West Hama koji je na rasporedu u četvrtak igrati pred praznim tribinama. Upitno je hoće li biti gledatelja i na velikom bečkom derbiju 5. prosinca protiv Austrije.

Tako će dvije najunosnije utakmice godine Rapid igrati pred praznim tribinama. U klubu procjenjuju kako će samo na West Hamu izgubiti oko milijun eura. Utakmica bi bila rasprodana sa 23.500 gledatelja, a budući da nije uključena u sezonsku pretplatu, donosi veći dodatni prihod od dobro posjećene prvenstvene utakmice.

"Mi igramo nogomet za naše navijače", kazao je poslovni menadžer Christoph Peschek za austrijsku agenciju APA.

"Nije u pitanju samo nedostatak prihoda, već i rashodi koji su već nastali. Zatvoren je i fan shop, a božićno vrijeme je vrijeme s najvećom prodajom", objasnio je Peschek.

"Izazovi su sve veći, ali kohezija koju imamo do sada daje nam povjerenje da ćemo prevladati postojeće prepreke", rekao je Peschek i naglasio da je Rapid "pouzdan partner u borbi protiv pandemije".

Dva kola prije kraja natjecanja u skupini, Rapid je posljednji s tri boda. Na vrhu je West Ham s deset bodova, Dinamo na drugom mjestu ima šest, a treći je Genk s četiri boda. U četvrtak se sastaju Dinamo i Genk, te Rapid i West Ham, dok će u zadnjem kolu igrati West Ham i Dinamo, te Genk i Rapid.

Pobjednik skupine ide direktno u osminu finala Europske lige, drugoplasirani ide u play-off za plasman u osminu finala, dok treći ide u play-off za plasman u osminu finala Konferencijske lige.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!