Nogomet

Sport utorkom: Povratak Lige prvaka, nekoliko velikana hvata prolaz

Matej Kačan • utorak, 23.11.2021.
Sport utorkom: Povratak Lige prvaka, nekoliko velikana hvata prolaz

Zbog kraja teniske sezone i košarkaške reprezentativne stanke, sportski je utorak volumenom siromašniji, ali tu su opet uzbuđenja u elitnom europskog nogometnom natjecanju...

Liga prvaka, skupine E, F, G i H, peto kolo

Nakon reprezentativne stanke nam se na nogometne terene vraća i Liga prvaka, a predstoji nam peto kolo u skupinama E, F, G i H. Nekoliko velikih nogometnih imena danas se nada osigurati svoj prolazak dalje nakon što su to već iz ovih skupina učinili Bayern i Juventus.

Prvi u tom naumu mogu uspjeti Manchester United ili Villarreal koji se susreću na Madrigalu u ranijem terminu, a pobjednik može osigurati najmanje drugo mjesto. Naime, obje ekipe imaju po sedam bodova, a u prvom je susretu slavio United kojeg bilo kakva pobjeda vodi dalje zbog boljeg međusobnog omjera, dok Španjolcima treba veća pobjeda kako bi se 2:1 s Old Trafforda poništilo.

U ovoj skupini će u kasnijem terminu Mario Pašalić i Atalanta tražiti pobjedu nad Young Boysima i priliku da s osam bodova izbiju na drugo mjesto ispred poraženog u prvom susretu i da odlučuju o svojoj sudbini u šestom kolu.

U skupini E ostala je jedna karta za podijeliti, Bayern je svoju već osigurao i u ranijem terminu Josip Stanišić i društvo igraju rasterećen susret protiv Dynamo Kijeva. U kasnijem terminu Xavijeva Barcelona pobjedom nad Benficom osigurala bi drugo mjesto, dok bi poraz dodatno zakomplicirao ovaj duel.

Središnji susret večeri ipak će se odigrati u skupini H gdje Chelsea dočekuje Juventus i može bodom osigurati prolaz, dok je Juventus to već učinio. Chelsea bi prošao dalje i u slučaju poraza, ali onda Antonio Čolak i Malmö moraju otkinuti bodove Zenitu i Dejanu Lovrenu.

Naime, Chelsea je s devet bodova drugi, dok je Zenit s tri treći i poraz Chelseaja uz pobjedu Zenita donio bi direktan dvoboj ove dvije ekipe u posljednjem kolu gdje bi pobjeda veća od gola razlike vodila Zenit dalje. Ipak, previše se toga mora poklopiti da Chelsea ne bi prošao i nastavio put obrane naslova. Vrijedi napomenuti da je Mateo Kovačić i dalje van stroja.

Najzanimljivije je u skupini G koja vrvi Hrvatima i sve je vrlo tijesno. Prvi je Salzburg Luke Sučića koji gostuje kod Lillea Ive Grbića i Domagoja Bradarića, a iako je kombinacija bezbroj, Salzburg bi pobjedom sigurno išao dalje.

Pobjeda Lillea sve bi dovela u još kaotičniju situaciju prije zadnjeg kola, a pobjedu i dodatnu komplikaciju svega tražit će Sevilla Ivana Rakitića koja slavljem nad Wolfsburgom i povoljan rezultat drugog susreta može čak i s posljednje na drugu poziciju.

EHF Europska liga, skupina C, četvrto kolo: Nexe - La Rioja (20:45)

Novi europski ispit čeka rukometaše Nexea koji u četvrtom kolu EHF Europske lige dočekuju La Rioju i traže popravak forme nakon poraza u gostima kod Gorenja.

Nexe je odlično krenuo u sezonu i uz fantastičnu formu u domaćoj ligi je nanizao pobjede u kvalifikacijama za Europsku ligu, a onda i u prva dva kola skupine, ali je to pokvarilo gostovanje kod Slovenaca.

Ipak, Našičani su na tablici ispred Španjolaca koji imaju po pobjedu, remi i poraz, dok su u španjolskoj ligi dobri četvrti s omjerom 8-4. Četiri mjesta vode u doigravanje, i premda je sve još na početku, Nexe i La Rioja leže na četvrtom i petom mjestu pa će ovaj susret biti od iznimne važnosti.

Španjolci su u posljednjem kolu remizirali s vodećim Magdeburgom i svakako hrvatska momčad treba biti oprezna i puna respekta. No, isto tako treba biti i ambiciozna jer pobjeda u ovoj utakmici donosi mnogo.

Ostali važniji događaji

Odbojka, Superliga:
Rijeka - Zadar 18:00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!