Liga prvaka, skupina F, 5. kolo, 23.11.2021, 21:00 h
Young Boys 3:3 Atalanta
Atalanta

Atalanta nakon drame upisala remi uz asistenciju Pašalića, odluka slijedi s Villarrealom

Matej Kačan • utorak, 23.11.2021.
Atalanta nakon drame upisala remi uz asistenciju Pašalića, odluka slijedi s Villarrealom

Odluka o drugom putniku u nokaut fazu Lige prvaka iz skupine F donijet će se u šestom kolu nakon što su Atalanta i Young Boys remizirali i ostavili Villarreal na drugom mjestu...

Drugi susret petog kola Lige prvaka odigran je u Bernu između Young Boysa i Atalante. Momčad iz Italije imala je priliku pobjedom iskoristiti poraz Villarreala i skočiti ispred njega na tablici, ali je upisala remi nakon velike drame.

Atalanta je u Švicarskoj dvaput vodila, ali se domaća ekipa oba puta vratila, a onda je i preokrenula. No, Talijani su imali još jedan pogodak u sebi i ipak su uspjeli donijeti novo poravnanje i zlata vrijedan bod.

Tako će ipak Atalanta i Villarreal međusobno odlučivati o drugom mjestu jer Villarreal je na sedam bodova, a Atalanta je došla na šest i u posljednjem kolu u svom Bergamu mora slaviti, dok će Španjolcima dosta biti i bod.

Utakmica se otvorila dosta rano, već u desetoj minuti je Remo Freuler kratkim dodavanjem poslužio Duvana Zapatu koji puca vrlo moćno, a lopta od bloka vara vratara.

Držali su gosti dosta dugo to vodstvo, oko pola sata, ali ipak nisu uspjeli s prednosti na poluvrijeme. Young Boysi su imali korner koji je izveo Michel Aebischer, a najviši u skoku je Jordan Siebatcheu za 1:1.

Početkom drugog dijela Atalanta je opet povela, a opet je sudjelovao Mario Pašalić koji igra u formi života. On je sjajnim dodavanjem pronašao Josea Palomina koji je moćnim udarcem postavio 2:1, a Hrvatu upisao asistenciju.

Pašalić je izašao iz igre u 71. minuti, a nakon njegovog izlaska odvija se prava drama u posljednjih deset minuta. U 80. je Vincent Sierro opet poravnao, a samo četiri minute kasnije Silvan Hefti zabija prekrasan pogodak za preokret.

Imala je i Atalanta svoju majstoriju u ključnom trenutku, u 88. minuti Luis Muriel fantastično pogađa iz slobodnjaka za konačnih 3:3 i zadržavanje šansi Atalante koja je ipak mogla doći do željene pobjede i lakše situacije.

Liga prvaka, skupina F, peto kolo:
Young Boys - Atalanta 3:3

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Villarreal0:2Manchester United
Young Boys3:3Atalanta
1Manchester United 611:8+311
2Villarreal 612:9+310
3Atalanta 612:13-16
4Young Boys 67:12-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!