Nogomet

Chelsea pomeo Juventus s travnjaka, Zenit remijem do trećeg mjesta

Mihaela Bradovski • utorak, 23.11.2021.
Chelsea pomeo Juventus s travnjaka, Zenit remijem do trećeg mjesta

U skupini H Chelsea je zasjeo na vrh sjajnim nastupom i visokom pobjedom protiv Juventusa dok je Zenit dohvatio treće mjesto remijem u gostima kod Malmöa...

Chelsea - Juventus 4:0

Chelsea je napravio veliki korak prema prvom mjestu u skupini ogromnom pobjedom protiv Juventusa. Razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi trenutno je prilična i to se osjetilo na travnjaku.

Nakon poraza u prvom susretu iako je bio bolji protivnik, Chelsea je imao motiv više protiv Juventusa, uz onaj borbe za prvo mjesto. Bolje je krenuo, bio bolji i u ovom dvoboju, a do vodećeg pogotka je stigao u 25. minuti kada u svom prvom startu u Ligi prvaka Trevoh Chalobah zabija za vodstvo.

Chelsea je vodstvo povećao u drugom dijelu kada je u 56. minuti Reece James dobio loptu na 13-14 metara, dobro je primio i onda iz voleja svladao gostujućeg vratara.

Dvije minute kasnije novi pogodak domaćina. Juventusova obrana loše je reagirala, Chelsea je prošao kroz sredinu, lopta je na kraju završila kod Hudson-Odoija koji lakoćom zabija za 3:0.

Duboko u sudačkoj nadoknadi Juventus je potpuno potučen, četvrti pogodak zabio je Timo Werner i potvrdio Chelseajevo prvo mjesto u skupini.

Englezi su pomeli Juventus s travnjaka i potpuno zasluženo visoko slavili.

Malmö - Zenit 1:1

Malmö i Zenit praktički su otpali iz borbe za drugo mjesto i ovdje je bila borba za treću poziciju. Prvi susret u St. Peterburgu završio je pobjedom Zenita 4:0, a u ovom susretu Malmö je prvi došao do pogotka i to golom Rieksa.

Odmah na početku drugog dijela Zenit je došao do prilike za poravnjanje. U kaznenom prostoru srušen je Wendel, Dahlin je skrivio penal, ali i obranio udarac Dzjube te se odmah iskupio.

Zenit je u 61. minuti poslao loptu u mrežu, ali zbog upitnog zaleđa pogodak nije priznat. Četiri minute prije kraja Čistjakov je zaradio drugi žuti karton, ali Zenit svejedno s igračem manje dolazi do poravnanja. Na ulasku u sudačku nadoknadu dosuđen je novi kazneni udarac koji u pogodak pretvara Rakicki.

Ovim remijem Zenit je osigurao treće mjesto dok će se Malmö u zadnjem kolu oprostiti od Europe.

Antonio Mirko Čolak odradio je cijelu utakmicu, a Dejan Lovren prvo poluvrijeme.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Chelsea4:0Juventus
Malmö1:1Zenit
1Juventus 610:6+415
2Chelsea 613:4+913
3Zenit 610:1005
4Malmö 61:14-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!