Košarka

Lakersi bez LeBrona poraženi u klasiku, desetkovani Nuggetsi bez šanse protiv Portlanda

Matej Kačan • srijeda, 24.11.2021.
Lakersi bez LeBrona poraženi u klasiku, desetkovani Nuggetsi bez šanse protiv Portlanda

U noći s utorka na srijedu odigrana su još tri susreta u NBA ligi, a LA Lakersi i Denver Nuggetsi nisu mogli doći do pobjeda bez svojih najvećih zvijezda...

Los Angeles Lakersi su u klasiku NBA lige, utakmici protiv NY Knicksa u Madison Square Gardenu skoro morali biti bez dvije najveće zvijezde. LeBron James propustio je susret zbog suspenzije, a u posljednji trenutak odlučeno je da će bolesni Anthony Davis ipak igrati.

Lakersi u takvom stanju ne bi mogli dovoljno dobro odgovoriti ni mnogo boljim momčadima od Knicksa koji su na svom parketu vodili praktički od početka do kraja uz tek dva izjednačena rezultata, a prilično rano su stigli i do visoke prednosti.

Ona u jednom trenutku iznosi i 25 poena viška, a na koncu prve i 16, ali Lakersi su poveli povratak krajem druge i u trećoj dionici. No, do preokreta nije došlo i Knicksi su izdržali te su slavili sa 106:100.

Evan Fournier predvodio je Knickse s 26 poena, dok je Julius Randle svojoj bivšoj ekipi zabio 20 uz 16 skokova. Kod Lakersa se Russell Westbrook ostvario triple-double od 31 poena, 13 skokova i deset asistencija, dok je Davis ubacio 20.

Bez šanse bili su Denver Nuggetsi koji su na već duže ozljede Murrayja i Portera Jr. ostali i bez Nikole Jokića na tri utakmice zbog ozljede zgloba ruke pa nisu mogli protiv Portlanda.

Blazersi su ionako sjajna domaćinska momčad, ovo im je bila deveta uzastopna pobjeda na svom terenu, a izostanci zvijezda Nuggetsa samo su olakšali u 119:100 pobjedi. CJ McCollum ubacio je 32 poena za pobjednike, Damian Lillard dodao je 25.

Detroit Pistonsi još su jednom prosuli veliko vodstvo te se nisu pomakli s četiri pobjede. Nakon Lakersa, veliki preokret protiv Pistonsa izveo je Miami Heat koji je minus od devet poena au četvrtoj pretvorio u 12 plusa 27-6 serijom.

Pistonsi su imali vodstvo od 12 razlike, ali Heat je na pogon Tylera Herroa preokrenuo sve i slavio sa 100:92. Herro je ubacio 31 poen uz osam skokova, dok su trojica dodala po 15 - Butler, Adebayo, Lowry. Kod Pistonsa je Jerami Grant zabio 21 poen uz sedam skokova.

NBA:
Detroit - Miami 92:100
NY Knicks - LA Lakers 106:100
Portland - Denver 119:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!