Nogomet

Benzema dobio uvjetnu zatvorsku kaznu za pokušaj ucjene suigrača

HINA, Matej Kačan • srijeda, 24.11.2021.
Benzema dobio uvjetnu zatvorsku kaznu za pokušaj ucjene suigrača

Slučaj koji je potresao francuski nogomet star šest godina napokon je dobio svoju presudu, a Karim Benzema osuđen je na godinu dana zatvora uvjetno zbog pokušaja ucjene suigrača iz reprezentacije...

Sud u Versaillesu u srijedu je francuskog napadača Real Madrida Karima Benzemu proglasio krivim za sudjelovanj u pokušaju ucjene bivšeg reprezentativnog kolege Mathieua Valbuene glede snimke seksa, te ga je osudio na uvjetnu jednogodišnju zatvorsku kaznu. Također, izrečena mu je novčana kazna od 75 tisuća eura.

Tužitelji su tvrdili kako je Benzema poticao Valbuenu da plati skupini ucjenjivača kako seksualno eksplicitna video traka ne bi izašla u javnost. Radi se o tzv. "aferi sextape" iz 2015. godine.

Benzema, koji od početka niječe bilo kakvu krivnju, nije bio na izricanju presude na sudu u Versaillesu. On bi u srijedu trebao igrati za Real u Ligi prvaka protiv Sheriffa iz Tiraspola. Komentar ove presude tražen je i od Real Madrida, od kojeg zasad nema odgovora.

Iz francuske reprezentacije, u koju se Benzema na ljeto vratio nakon šest godina stižu navodi da ovo neće utjecati na njegove daljnje pozive, a napadač ima pravo i žalbe na presudu koja bi početak kazne trebala prolongirati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!