Košarka

Jazz se protiv Thundera oporavio od šoka, Bogdanović drugi strijelac momčadi

Matej Kačan • četvrtak, 25.11.2021.
Jazz se protiv Thundera oporavio od šoka, Bogdanović drugi strijelac momčadi

Košarkaši Utah Jazza na pauzu za Dan zahvalnosti odlaze s omjerom 12-6 nakon pobjede nad Thunderom u kojoj je značajan doprinos ostavio i Bojan Bogdanović...

Nakon šokantnog poraza od Memphis Grizzliesa u posljednjim sekundama susreta, nije dugo trebalo da se Utah Jazz oporavi i u pobjedničkom duhu ode na kratku pauzu za Dan zahvalnosti.

Jazzeri su gostovali u Oklahoma Cityju kod Thundera te su slavili uz poprilično momčadski izbalansiran napad. Utakmica je bila dosta tijesna, nitko nije vodio s više od osam razlike, što je raritet za NBA.

Nakon čak 28 promjena vodstva i 11 izjednačenja Jazz je ipak uzeo pobjedu sa 110:104, a ključna je bila serija u posljednje dvije i pol minute nakon trice Josha Giddeyja za 101:101 i posljednje izjednačenje.

Mike Conley je tad položio, a Donovan Mitchell vezao četiri poena, pa još dva nakon nove trice Giddeyja te je Jazzere usmjerio k pobjedi. Mitchell je tako u posljednje dvije minute zabio šest od svojih tek 13 poena.

19 uz 17 skokova ubacio je Rudy Gobert, a isto toliko poena imao je Bojan Bogdanović koji je za 30 i pol minuta na terenu iz igre gađao 6/12, od čega 2/7 za tricu, a imao je 5/6 s linije bacanja. Uhvatio je i pet skokova.

Poen više od njih s klupe je ubacio Jordan Clarkson, dok je Thunder s 27 poena predvodio Lu Dort. Giddey je imao 19 ubačaja uz sedam skokova i osam asistencija.

NBA:
OKC Thunder - Utah Jazz 104:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!