Europska liga, skupina H, 5. kolo, 25.11.2021, 18:45 h
Rapid Beč
Rapid Beč 0:2 West Ham
West Ham

West Ham odradio posao i uz Vlašićevu asistenciju osigurao Dinamu europsko proljeće!

Matej Kačan • četvrtak, 25.11.2021.
West Ham odradio posao i uz Vlašićevu asistenciju osigurao Dinamu europsko proljeće!

Dinamo je nakon petog kola osigurao proljeće u Europi. Poklopio se rezultat u drugom susretu, West Ham je uz asistenciju Vlašića svladao Rapid i osigurao Dinamu najmanje treće mjesto...

U drugom susretu petog kola skupine H Europske lige, nogometaši West Hama nisu dopustili iznenađenje protiv Rapida, već su austrijski klub svladali s 2:0 i ostavili ga na tri boda i dnu ljestvice.

Iako je Dinamo remizirao i nije uspio osigurati drugo mjesto, ovo znači da će Modri svakako biti najmanje treći jer u slučaju pobjede Rapida nad Genkom ili remija u posljednjem kolu će Dinamo ostati drugi čak i uz svoj poraz, a pobjeda Genka uz poraz Dinama poslala bi Modre u Konferencijsku ligu. Jasno, bod ili pobjeda Dinama u Londonu sigurno bi donijeli drugo mjesto.

West Ham je susret riješio u nekoliko minuta krajem prvog dijela. U 40. minuti je hrvatski nogometaš "dao ruke" Dinamu, Nikola Vlašić našao se na kraju akcije te je ubačajem pronašao Jarmolenka na drugoj stativi, a ovaj pogađa praznu mrežu.

Englezi su povisili u drugoj minuti nadoknade kad je Maximilian Hofmann bio preoštar u startu u svojih 16 metara, a udarac s bijele točke u pogodak pretvara Mark Noble.

West Ham je i u drugom poluvremenu napadao i igrao je dobro, ali pogodaka više nije bilo i pobjeda je rutinski upisana. Vlašić je igrao do 77. minute kad ga je zamijenio Sonny Perkins.

West Ham je tako na 13 bodova, Rapid je zadnji s ona tri protiv Dinama, a Dinamo i Genk drže drugu i treću poziciju. No, ono najvažnije je da se Dinamov europski put sigurno nastavlja, a protiv West Hama u Londonu ostaje za vidjeti i u kojem natjecanju.

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dinamo1:1Genk
Rapid Beč0:2West Ham
1West Ham  611:3+813
2Dinamo 69:6+310
3Rapid Beč 64:9-56
4Genk 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!