Nogomet

Marseille ostao bez drugog mjesta uz autogol Ćaleta-Cara, Juranović strijelac u porazu Celtica

Matej Kačan • četvrtak, 25.11.2021.
Marseille ostao bez drugog mjesta uz autogol Ćaleta-Cara, Juranović strijelac u porazu Celtica

Osim u Dinamovoj skupini H, još je u ranijem terminu Europske lige odigrano šest susreta, a na određene načine, pozitivne ili negativne su se istaknuli i hrvatski nogometaši...

Nogometaši Celtica ostali su bez drugog mjesta i nokaut faze Europske lige, ali će s trećeg mjesta iz skupine G sigurno ići u Konferencijsku ligu i nastavak sezone u Europi.

Celtic je na gostovanju kod Bayera imao vodstvo od 2:1 u džepu i priliku da s bodom manje od Bayera i Betisa ide u zadnje kolo, ali su Nijemci sve preokrenuli u drugom poluvremenu, točnije u posljednjih deset minuta.

Poveo je Bayer preko Roberta Andricha u 16. minuti, ali je Celtic izjednačio u 40. minuti iz kaznenog udarca koji je vrlo efektno, "panenkom" realizirao Josip Juranović.

Celtic je poveo u 57. preko Jote, ali je uslijedio veliki preokret preko drugog pogotka Andricha, a onda i Mousse Diabyja. Juranović je odigrao svih 90 minuta, ali na lijevom boku.

U drugom susretu ove skupine je Betis svladao Ferencvaroš kod kuće s 2:0 uz pogotke Cristiana Tella i Sergija Canalesa, oba na asistenciju Hectora Bellerina.

Bez drugog mjesta sigurno je ostao i Marseille koji je nakon četiri vezana remija upisao poraz na gostovanju kod Galatasarayja i u zadnjem kolu će igrati direktno protiv Lokomotiv Moskve za Konferencijsku ligu.

Rano je Galatasaray doveo sebe u ugodnu situaciju, u 12. minuti Cicaldau zabija za 1:0, a 18 minuta kasnije hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car šalje loptu strijelca prvog gola u vlastitu mrežu.

U drugom poluvremenu pala su po dva gola na svakoj strani, za Marseille je dvaput poentirao Milik, a za domaćina i osiguravanje pobjede iskusni Feghouli i Ryan Babel. Ćaleta-Car je odigrao čitav susret.

U drugom susretu te skupine Lazio je u drugom poluvremenu riješio gostovanje u Moskvi. Ciro Immobile je zbio dva pogotka, a pobjedu je potvrdio Pedro. Toma Bašić odigrao je 90 minuta za pobjednike.

U skupini F sve je otvoreno, Zvezda je minimalno svladala Ludogorec koji je ostao bez ikakvih šansi. Ivanić je zabio u 57. minuti u Beogradu za skok Zvezde na vrh, dok je u drugom susretu Midtjylland svladao Bragu s 3:2 te je stigao na osam bodova, dok su Portugalci na devet i sve je od trećeg do prvog mjesta otvoreno uoči posljednjeg kola.

Europska liga, peto kolo:
Bayer - Celtic 3:2
Betis - Ferencvaroš 2:0
Galatasaray - Marseille 4:2
Lokomotiv Moskva - Lazio 0:3
Crvena zvezda - Ludogorec 1:0
Midtjylland - Braga 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!