Košarka

Hrvatski košarkaši u tijesnom dvoboju poraženi od Slovenije

Branimir Korać • četvrtak, 25.11.2021.
Hrvatski košarkaši u tijesnom dvoboju poraženi od Slovenije
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija otvorila je nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo domaćim porazom od Slovenije 76:74...

Izbornik Veljko Mršić predstavio je novu Hrvatsku. Reprezentacija je pomlađena i prema Mršićevim riječima trebala bi rasti i biti samo bolja. Ciljevi nisu kratkoročni već dugoročni, a u susretu protiv Slovenije bilo je dobrih stvari unatoč porazu.

Iskusnija Slovenija s nizom igrača koji su prošli puno toga, igrali na višoj razini, ali Hrvatska je do samog kraja bila u igri za pobjedu.

Počelo je dobro, Hrvatska je krenula bolje i povela s 11:3, no onda je došlo do napadačke krize i Slovenija se uspjela vratiti.

Još jedno vrlo kvalitetno razdoblje hrvatske igre bilo je ono početkom druge dionice kada su Mršićevi izabranici stigli i do svoje najviše prednosti 28:18, većim dijelom druge četvrtine Hrvatska je bila u prednosti, no u završnici nije dobro reagirala, Slovenija je poluvrijeme zaključila serijom 8:0 i na odmor je odnijela prednost 41:39.

U trećoj dionici priča se promijenila. Naime Slovenija je bila ta koja je vodila, a Hrvatska je bolje odradila završnicu, napravila seriju 11:3 i u zadnju dionicu ušla s vodstvom 56:55.

Zadnja dionica donijela je veliku borbu te na kraju pobjedu Slovenije. Presudila je trica Jakova Čebašeka u zadnjoj minuti uz prekršaj Marčinkovića, Slovenija se tu odvojila na 72:69. Bundović zatim promašuje tricu, Hrvatskoj ostaje napad, a 20 sekundi prije kraja Marčinković realizira zicer.

Nikolić je brzo poslan na slobodna bacanja, oba je pogodio da bi Bundović prekršajem u napadu i definitivno odlučio pobjednika. Prepelič je ubacio dva slobodna, a Badžim tricom sa sirenom samo smanjio na konačnih 76:74.

Bundović je susret završio sa 16 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Roko Prkačin dodao je 15 poena i pet skokova. Kod Slovenije Prepelič je ubacio 16 poena, Jaka Blažič 15 uz devet skokova, a Edo Murič 14 uz deset skokova.

U drugom kolu Hrvatsku čeka gostovanje kod Finske.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!