Košarka

Mršić: 'Ova naša momčad će, kako natjecanje bude išlo dalje, biti sve bolja'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 26.11.2021.
Mršić: 'Ova naša momčad će, kako natjecanje bude išlo dalje, biti sve bolja'
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija odradila je dobru utakmicu protiv Slovenije, ali iskusniji protivnik ipak je na kraju slavio sa 76:74...

Izbornik Veljko Mršić je istovremeno iskazao zadovoljstvo svojom ekipom i žaljenje zbog nekih odluka u igri.

"Nikada ne možeš biti kompletno zadovoljan kada se utakmica izgubi. Očekivao sam da možemo pobijediti i dobar dio utakmice smo vodili. Kada se pogledaju statistički detalji, naročito odnos naših i njihovih asistencija, vidi se način na koji smo igrali. Ipak, mislim da smo na kraju trebali donositi bolje odluke u krucijalnim trenucima na neriješenim rezultatima. Ono gdje nismo bili dovoljno dobri je napadački skok, jedna mlada ekipa mora u tom segmentu igre biti još bolja. Čestitam mojim momcima na borbenosti, ali moramo u nekim trenucima donositi bolje odluke. S druge strane smo na kraju utakmice, kada se odlučivalo, na parketu imali dva mlada igrača – Prkačin ima 19 godina, Gnjidić 20 i odigrali su jako dobro, a i Bundoviću je ovo također bio debi u reprezentaciji. Ono što je najvažnije, ova momčad će rasti. Mi smo od ove iste Slovenije u Rijeci izgubili 20 razlike u prijateljskoj utakmici prije kvalifikacija za Olimpijske igre. Ova naša momčad će, kako natjecanje bude išlo dalje, biti sve bolja. Svaki će igrač za godinu i pol dana biti puno bolji igrač i košarka će u budućnosti imati puno koristi od njih."

Pavle Marčinković novopečeni je kapetan reprezentacije koji nesebično podupire mlade igrače.

"Posljednjih sam četiri dana, koliko smo zajedno na pripremama, vidio da je jednostavno sve moguće u ovom sportu. Kada vidiš trud, kada vidiš tu energiju i pozitivu, znaš da se to mora prenijeti i na teren. Možda me je i iznenadila zrelost nekih momaka u tim godinama, svaka čast i Prki i Bundi, malom Gnjidiću i svima nama. Za neke je to malo bio i pritisak, no svejedno protiv jedne ovakve ekipe moraš biti zadovoljan igrom, a opet taj poraz ti ipak nije baš sjeo najbolje."

Filip Bundović je debitirao za reprezentaciju na najbolji mogući način – sa 16 poena je u konačnici bio i najbolji strijelac.

"Htio bih ipak staviti momčad na prvo mjesto. Utakmica je bila neizvjesna od početka do kraja. Čestitao bih Slovencima na pobjedi. Moje je mišljenje da smo više mi zaslužili tu pobjedu, no to je sport. Presudilo je njihovo iskustvo i broj slobodnih bacanja. Idemo dalje, za dva dana je utakmica s Finskom, a ovu utakmicu trebamo staviti iza sebe i probati pobijediti."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!