Tenis

Martić: 'Jako sam sretan, svi momci su odigrali odlično'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 26.11.2021.
Martić: 'Jako sam sretan, svi momci su odigrali odlično'
Foto: Pixsell

I nakon prospavane noći trijumf hrvatskih tenisača nad Australijom s maksimalnih 3:0 nije izgubio na sjaju...

Bio je to perfektan početak naše reprezentacije na završnom turniru Davis Cupa u Torinu, čime su značajno porasli izgledi da igranje u skupini Hrvatska završi na poziciji koja vodi u nastavak natjecanja – bilo kao pobjednik grupe, bilo kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije (računajući i skupine u Innsbrucku i Torinu).

"Jako sam sretan. Svi momci su odigrali odlično. Borna Gojo je uspio svladati Popyrina koji igra čitavu godinu na ATP turnirima, ima odlične rezultate i to je svakako izvanredan rezultat. Marin je set i pol igrao kao broj jedan na svijetu. Nakon toga je napravio nekoliko grešaka, ali je i on odigrao odličan meč protiv De Minaura. Par Mektić, Pavić je pokazao zašto je prvi na svijetu – odigrali su perfektan meč", prokomentirao je izbornik Vedran Martić.

Marin Čilić je nakon susreta u šali rekao "ja sam danas bio najgori", aludirajući na činjenicu da je samo on izgubio set. Međutim, isto tako za prvih 45 minuta tenisa protiv De Minaura rekao je da je to bilo "najbolje u posljednje dvije-tri godine".

"Tako je. Takvu dominaciju nad De Minaurom još nisam vidio. Igrao je perfektan tenis i nadam se da će i u Davis Cupu i tijekom sljedeće sezone nastaviti tako i vratiti se među desetoricu najboljih, što i zaslužuje."

Početak turnira je bio sjajan, ali još dosta posla je pred našim tenisačima. Ako u subotu Mađarska pobijedi Australiju nedjeljni okršaj s Mađarima (10 sati) bit će izuzetno važan.

"Sve je još otvoreno. Drugi mađarski igrač je slično rangiran kao naš drugi igrač. Marin je možda blagi favorit protiv Fucsovicsa, no i to je daleko od laganog meča, jer Marton igra jako dobro. Mađarski par ne poznajemo baš, to nam je mala nepoznanica, ali vidjet ćemo u subotu kad budu igrali protiv Australije."

Svi naši igrači su u četvrtak pohvalili navijače. Koliko bi vam bilo važno da takav vjetar u leđa imaju i protiv Mađarske?

"Navijači su stvarno puno pomogli. Ja sam im neizmjerno zahvalan. U ogromnoj dvorani stvorili su izvanrednu atmosferu. Zbog okolnosti kakve jesu sigurno da je posjećenost manja, ali svima zahvaljujemo na podršci."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!