Tenis

Čilić: 'Dodatna doza pripravnosti za Mađare, Fucsovics je jako solidan tenisač'

Sportnet • subota, 27.11.2021.
Čilić: 'Dodatna doza pripravnosti za Mađare, Fucsovics je jako solidan tenisač'

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić najavio je dvoboj drugog kola Davis Cupa koji Hrvatska u nedjelju igra protiv Mađarske, a u dvoboju najboljih reketa svakako će se sučeliti Čilić i Marton Fucsovics...

Hrvatsku reprezentaciju u nedjelju čeka odlučujući okršaj za plasman u četvrtfinale ovosezonskog natjecanja u Davis Cupu. U dvorani Alpitour u Torinu s početkom u 10 sati suparnik će biti Mađarska, a pobjeda u tom susretu, bilo kojim rezultatom, naše tenisače vodi među osam najboljih sastava s prve pozicije u skupini.

"Iako na papiru izgledaju kao slabija reprezentacija, Mađari su solidna ekipa i to nam daje dodatnu dozu pripravnosti za ono što nas čeka u nedjelju. Idemo maksimalno motivirani. Iza nas je sjajan meč protiv Australije, ali ga moramo zaboraviti i biti potpuno koncentrirani", rekao je prvi hrvatski reket Marin Čilić

On je inače rekorder u hrvatskoj reprezentaciji u nekoliko statističkih kategorija. Nitko nije igrao više sezone od njega (13), nitko nema toliko pobjeda (42) i toliko odigranih susreta (27). Sastave reprezentacija izbornici Vedran Martić i Gábor Köves objavit će sat vremena prije početka susreta, no ne bi smjelo biti nikakve dvojbe tko će se sučeliti u okršaju najbolje rangiranih igrača – trebali bismo vidjeti sudar Marina Čilića i Mártona Fucsovicsa.

"Fucsovics je jako solidan igrač. Tijekom posljednjih nekoliko sezona je pokazao da je veoma dobar. Ima nekoliko sjajnih rezultata, među ostalim četvrtfinale Wimbledona ove godine, što mu je najbolji rezultat na najvećim turnirima. Vrlo je solidan na terenima kao što je ovaj u Torinu, koji daje dosta prilika igračima koji su trkači i defenzivci, koji igraju na duže izmjene kao on. Moram biti maksimalno spreman. Vrlo sam zadovoljan mečom protiv De Minaura, posebno početkom i krajem, a nadam se da u nedjelju mogu tijekom cijelog meča pokazati takvu igru. Naravno, najbitnije od svega je da reprezentacija dođe do pobjede", kazao je Čilić.

Prođe li Hrvatska u četvrtfinale kao pobjednik skupine već u ponedjeljak će na istom mjestu igrati protiv pobjednika skupine E, u kojoj su Italija, SAD i Kolumbija. U četvrtfinale će se plasirati šest pobjednika skupina i dva od šest najbolje plasiranih drugoplasiranih sastava iz Torina, Innsbrucka i Madrida.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!