Zimski sportovi

Laegridu prva pobjeda, Crnković završio na 86. mjestu

HINA, Matej Kačan • subota, 27.11.2021.
Laegridu prva pobjeda, Crnković završio na 86. mjestu

U švedskom Östersundu otvorena je nova sezona Svjetskog kupa u biatlonu, a u muškoj individualnoj utrci na 20 kilometara slavio je Sturla Holm Laegreid. Hrvatski predstavnik Krešimir Crnković bio je na 86. mjestu...

Norveški biatlonac Sturla Holm Laegreid pobjednik je individualne utrke na 20 kilometara kojom je u subotu u švedskom Östersundu otvorena nova sezone Svjetskog kupa, a u konkurenciji 114 natjecatelja hrvatski reprezentativac Krešimir Crnković osvojio je 86. mjesto.

Laegreid je prošle godine bio najbolji u ovoj disciplini po bodovima osvojenim u Svjetskom kupu, a svoju sklonost individualnim natjecanjima u kojima se promašaji strogo kažnjavaju (jednom minutom dodatka na ukupno vrijeme) pokazao je i u Oestersundu, gdje je pogodio svih 20 meta te zadanu dionicu prošao za 51 minutu i četiri sekunde (51:04.0).

Norveško slavlje upotpunio je Tarjei Boe koji je osvojio drugo mjesto sa zaostatkom od 59.2 sekunde, uz dva promašaja. Treći je bio Francuz Simon Desthieux (1:00.6), također s dvije promašene mete. Dvaput je promašio aktualni trostruki osvajač Velikog kristalnog globusa Norvežanin Johannes Thignes Boe, a osvojio je peto mjesto.

Krešimir Crnković je dobro počeo i na prvom gađanju bio bez promašaja, da bi ih do kraja utrke nakupio šest. S ukupnim zaostatkom za pobjednikom od osam minuta, 11 sekundi i jedne desetinke (8:11.1) osvojio je 86. mjesto. U nedjelju (13:45 sati) je pred biatloncima sprint utrka na dionici od 10 kilometara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!