Zimski sportovi

Matthias Mayer slavio u spustu u Lake Louiseu

HINA, Matej Kačan • subota, 27.11.2021.
Matthias Mayer slavio u spustu u Lake Louiseu

U kanadskom Lake Louiseu je održan prvi muški spust skijaške sezone, a prva je pobjeda otišla u ruke Austrijanca Matthiasa Mayera ispred Vincenta Kriechmayra...

Dvostruki olimpijski pobjednik u spustu, austrijski skijaš Matthias Mayer bio je najbrži u prvom natjecanju nove sezone Svjetskog kupa u ovoj disciplini, koje je u subotu održano u kanadskom Lake Louiseu.

Za svladavanje staze dugačke nešto više od tri kilometra, Mayeru je trebala jedna minuta, 47 sekundi i 74 stotinke, a sretnim se pokazao startni broj sedam s kojim je 31-godišnji skijaš stigao do svoje 11. pobjede u Svjetskom kupu i druge u Lake Louiseu, gdje je prije dvije godine bio najbrži u superveleslalomu.

Austrijanci su se iskazali na prvom spustu u novoj sezoni, jer je drugo mjesto osvojio Vincent Kriechmayr koji je za sunarodnjakom zaostao 23 stotinke. Austrijska reprezentacija se može pohvaliti i petim mjestom Maxa Franza (+0.56).

Razloga za zadovoljstvo imaju i u švicarskom taboru. Četverostruki uzastopni osvajač spustaškog Malog kristalnog globusa (2018. - 2021.) Beat Feuz novu je sezonu započeo osvajanjem trećeg mjesta (+0.35), a četvrti je bio Marco Odermatt (+0.40), koji je time preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 150 bodova.

Na diobi drugog mjesta su Austrijanci Matthias Mayer i Christian Hirschbuehl koji imaju po 100 bodova. Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, koji ne nastupa na američkoj turneji, nalazi se na diobi 20. mjesta sa 36 bodova. U nedjelju je u Lake Louiseu na rasporedu i prvi super G u novoj sezoni, a start utrke predviđen je za 20.15 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!