Tenis

Marin Čilić u nebitnom meču poražen od 282. igrača svijeta

Branimir Korać • nedjelja, 28.11.2021.
Marin Čilić u nebitnom meču poražen od 282. igrača svijeta

Nakon što je Nino Serdarušić osigurao Hrvatskoj prvo mjesto u skupini i meč protiv Italije u ponedjeljak, Marin Čilić je u nebitnom dvoboju upisao poraz od Mađara Zsombora Pirosa...

Zsombor Piros ubilježio je najzvučniju pobjedu u karijeri. U drugom susretu Davis Cup dvoboja između Mađarske i Hrvatske igrao je protiv Marina Čilića i upisao je pobjedu u tri seta.

Mađari su i prije ovog susreta ostali bez šanse za prolaz, ali Piros je bio itekako motiviran s obzirom da nikada još nije igrao protiv igrača slične kvalitete.

S druge strane Čilić nije bio tako raspoložen, nadao se i on kako će što prije završiti meč i okrenuti se prema ponedjeljku koji je daleko važniji, ali sve se zakompliciralo, na kraju je igrao više od dva i pol sata nepotrebno gubeći energiju na nešto što nije bilo potrebno.

Prvi set Marin je uzeo sa 6:4 uz manje probleme, imao je break prednosti od početka zatim kod 5:3 izgubio servis, ali je odmah uzvratio i uzeo set.

U drugom setu presudio je break Pirosa kod 5:5, nakon toga Marin se nije uspio vratiti i izgubio je set sa 7:5.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Čilić poveo s 4:1 i stao. Nakon toga Piros je nanizao čak pet gemova, kod 4:4 Marin se vratio iz 0:40 i svejedno izgubio servis, a u sljedećem gemu spasio pet meč lopti, no ne i šestu.

Piros je u suzama proslavio najveću pobjedu u karijeri, a nama ostaje nada da će se Čilić dobro fizički oporaviti do teškom meča protiv Talijana u ponedjeljak.

David Cup

Hrvatska - Mađarska 1:1

Nino Serdarušić - Fabian Marozsan 6:4, 6:4
Marin Čilić - Zsombor Piros 6:4, 5:7, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 28.11.2021. u 15:29
    Nije bitno jel meč bitan ili ne, igraš za reprezentaciju Hrvatske Davis cup a ne doma u svojoj Ercegovini na dvorištu prema tome izgubiti od 282 igrača svijeta je sramota, ali to je Čilić uvijek čudan i nepredvidljiv.
    Šojka Rugalica