Košarka

Hrvatska upisala i drugi poraz, Finska slavila u tijesnoj završnici

Branimir Korać • nedjelja, 28.11.2021.
Hrvatska upisala i drugi poraz, Finska slavila u tijesnoj završnici
Foto: Pixsell

Nakon tijesnog poraza u prvom kolu u Domu Dražena Petrovića protiv Slovenije, hrvatska košarkaška reprezentacija tijesno je poražena i u gostima kod Finske...

Hrvatski košarkaši otvorili su loše kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ne toliko loše igrom koliko rezultatom. Bez obzira na dvije vrlo tijesne utakmice, bilježi se ulazak u kvalifikacije omjerom 0-2 što odmah Hrvatsku stavlja u poziciju da mora početi pobjeđivati.

Finska je u prvom kolu poražena u gostima kod Švedske i njoj je također ovo bila važna utakmica. Pokazala se solidnom reprezentacijom s kojom će Hrvatska imati problema i na svom parketu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri u kojoj su se reprezentacije često izmjenjivale u vodstvu, a Finci su imali najviših pet koševa prednosti u prvoj dionici.

Na odmoru je na semaforu stajalo 34:34, a u drugo poluvrijeme bolje ulazi Finska koja kreće sa 6:0 nakon što su Elias Valtonen i Sasu Salin ubacili trice u prva dva napada.

Hrvatska je smanjila na poen razlike, ali ponovno je Finska odmaknula serijom 11:2 na jedinu dvoznamenkastu prednost na susretu.

Ostatak susreta protekao je u hrvatskim pokušajima hvatanja priključka, uspjela je dvije minute prije kraja preko Bundovića jedini put u drugom dijelu povesti sa 70:69 što je ujedno bio i zadnji ubačaj Hrvatske iz igre u ovom susretu.

Finska je tricom Maxhunija vratila vodstvo, nakon toga Bundović ubacuje jedno bacanje, a nova trica Salina odvodi Finsku na 75:71. Hrvatska promašuje naredna dva napada i Finska odlazi do pobjede.

Filip Bundović predvodio je Hrvatsku sa 16 poena dok su po deset poena dodali Toni Perković i Danko Branković. Kod Finske Edon Maxhuni ubacio je 15 poena uz pet asistencija, a Shawn Huff upisao je 14 poena uz devet skokova.

Kvalifikacije za SP:
Finska - Hrvatska 77:71

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 28.11.2021. u 21:07
    Bruka i sramota, da smo u ne znam kakvom sastavu igrali morali smo pobijediti Finsku, dakle pomladili smo reprezentaciju ako je ovo za buducnost Hrvatske košarke, onda stvarno bolje da se kao drzava ostavimo ulaganja i bavljenja ovim sportom, katastrofa..
    Šojka Rugalica