Košarka

Mršić: 'Dvije ničije lopte su otišle Fincima u ruke za trice odluke'

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.11.2021.
Mršić: 'Dvije ničije lopte su otišle Fincima u ruke za trice odluke'
Foto: Pixsell

Prve utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Hrvatska je okončala porazima. U ravnopravnim dvobojima izgubila je prvo od Slovenije pa od Finske...

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je i drugi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nakon poraza u prvom susretu u Zagrebu protiv Slovenije, stigao je poraz i na gostovanju u Finskoj.

"Teška utakmica, kao i protiv Slovenaca, nažalost s istom završnicom koja je otišla na protivničku stranu. Kazao je i njihov trener kako su imali više sreće. Dvije ničije lopte su otišle njima u ruke na tri poena i te dvije trice su u biti odlučile utakmicu. Ono što možemo iščitati iz igre i rezultata jest da, iako smo mlada momčad i imamo dosta igrača debitanata, vidjeli smo sasvim drugačiju brzinu kretanja igrača Finske od naše. Talent, potencijal i neka dobra obrana nas drže dio utakmice, no moramo napraviti iskorak u kretanju, brzini donošenja odluka, u napadu prije svega. Rekao sam igračima u svlačionici, svaki mora u idućem periodu raditi na tome da se te greške ne ponavljaju", istaknuo je Veljko Mršić.

Toni Perković također ističe kako Hrvatska mora pokazati napredak do sljedećeg kruga kvalifikacija i ne smije ponavljati ove pogreške.

"Bila je ovo druga teška utakmica za nas. Protiv Slovenije smo isto ovako na kraju izgubili. Moramo podići taj nivo igre, kad teške završnice dođu da ih bolje rješavamo jer - jesmo mladi, ali to nam više ne može biti izgovor. Sada imamo do drugog mjeseca da napredujemo i nadam se da se ovakve završnice više neće ponavljati ili ako se ponove, da budu u našu korist. Čestitam Finskoj na pobjedi."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!