Tenis

Borna Gojo šokirao Sonega i donio Hrvatskoj prvi bod u četvrtfinalu!

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.11.2021.
Borna Gojo šokirao Sonega i donio Hrvatskoj prvi bod u četvrtfinalu!

Hrvatska je povela u četvrtfinalu Davis Cupa protiv Italije nakon što je Borna Gojo odigrao fantastičan meč protiv Lorenza Sonega. Gojo je ostvario najveću pobjedu u karijeri te doveo Hrvatsku na pobjedu do polufinala!

Bez obzira na razliku u rankingu, Borna Gojo još jednom je potvrdio kako je u Davis Cupu sve moguće. Gojo je upisao pobjedu u tri seta protiv 27. igrača svijeta Lorenza Sonega i tako donio Hrvatskoj prvi bod u četvrtfinalnom srazu protiv Italije.

Sonego je ušao u ovaj meč kao favorit, međutim silno samopouzdanje kojim se Gojo napunio pobjedom protiv Alexeija Popyrina omogućilo je hrvatskom tenisaču da i ovaj susret odradi na visokoj razini.

Sonego je bolje krenuo i u prvom setu prvi došao do breaka, ali Gojo se vratio, odradio odličnu završnicu prvog seta i u sjajnom tie-breaku sa 7:2 došao do prvog seta.

U drugom setu Sonego je poveo s 4:0, bilo je to njegovo najbolje razdoblje i Gojo u tom setu nije imao previše šanse. Nakon što ga je Sonego dobio ekspresno, odluka je pala u trećem setu.

Iako je Talijan bio u naletu, Gojo je imao odgovor i poveo s 4:1. Kod 4:2 suočio se s tri break lopte, ali uspio se obraniti i nakon toga Sonego je potpuno pao, Gojo mu još jednom uzeo servis i odnio pobjedu.

Ogroman bod za Hrvatsku koja odjednom prelazi u ulogu favorita za prolazak u polufinale. Čilić nije bez šansi protiv Sinnera, a Mektić i Pavić su najbolji par svijeta i bolji su od bilo koje talijanske kombinacije. Gojo je napravio krasan posao u utrci za polufinale.

Davis Cup, četvrtfinale

Hrvatska - Italija 1:0

Borna Gojo - Lorenzo Sonego 7:6(2), 2:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!