Košarka

Jazz slavio, Clippersi iznenađujuće izgubili, Hrvati samozatajni

Matej Kačan • utorak, 30.11.2021.
Jazz slavio, Clippersi iznenađujuće izgubili, Hrvati samozatajni

U sinoćnjem NBA programu su na parket izašla oba aktivna hrvatska igrača, ali nisu se istaknuli među svojim suigračima. Bogdanović je dao 13 poena u pobjedi nad Blazersima, dok je Zubac u porazu od Pelicansa ubacio tek četiri...

Premda je Utah Jazz imao napadačku rapsodiju u susretu protiv Portland Trail-Blazersa, Bojan Bogdanović nije bio među najraspoloženijima. Utah je ubacila čak 129 poena, a imala je i ukupno 30 asistencija u pobjedi od 22 razlike.

Samo je prva dionica pripala Portlandu, ostatak je otišao na stranu Jazza koji je tricu gađao odličnih 41.3 posto i sve je to bilo dovoljno za 14. pobjedu sezone. Najraspoloženiji bio je Donovan Mitchell s 30 poena.

Preko 20 su išli Rudy Gobert koji je uz 21 dodao i 16 skokova, kao i Jordan Clarkson s 22. Bogdanović je bio tih, uzeo je 10 šuteva i pogodio pet, od čega dvije trice i susret je završio s 13 poena i četiri skoka.

Kod Blazersa su po 24 poena imali Jusuf Nurkić i Anfernee Simons.

Los Angeles Clippersi doživjeli su veliko iznenađenje i prizemljenje. Usred Staples Centra svladali su ih New Orleans Pelicansi, momčad koja je upisala tek šestu pobjedu sezone, i to s čak 19 razlike.

No, vidi se da Pelicansi rastu u formi jer prije nekoliko dana iznenadili su i Utah, a u studenom su već slavili protiv Clippersa pa će svakom biti sve teži suparnik. Spektakularan je bio Jonas Valančiunas koji je dominirao i 29 od svojih ukupnih 39 poena je ubacio u prvom dijelu, uz čak sedam trica.

Ivica Zubac i kolege nisu imali odgovora na to pa je Litavac uz 39 poena imao i 15 skokova u simultanki. 27 poena dodao je Brandon Ingram.

Zubac je zbog svojih problema s branjenjem trice igrao manje, tek 17 i pol minuta te je imao četiri poena (2/2 iz igre) uz četiri skoka. Kod Clippersa je nedovoljan bio Paul George s 27 poena.

NBA:
Jazz - Blazers 129:107
Clippers - Pelicans 104:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!