Rukomet

Obrvan uoči Montpelliera: 'Ako budemo na tragu obrane iz prvog susreta, možemo biti optimisti'

Sportnet • utorak, 30.11.2021.
Obrvan uoči Montpelliera: 'Ako budemo na tragu obrane iz prvog susreta, možemo biti optimisti'
Foto: Pixsell

Gostovanje rukometaša Zagreba kod vodećeg u skupini, Montpelliera u sklopu Lige prvaka najavio je trener Ivica Obrvan, kao i kapetan momčadi David Mandić...

Nakon što su protiv Meškova upisali svoju premijernu pobjedu u Ligi prvaka nakon dugog neugodnog niza, rukometaši Zagreba opušteno idu na gostovanje kod Montpelliera. Prva je to momčad u skupini i Zagreb se želi pokzati u što boljem dojmu, a susret je najavio trener Zagrebša Ivica Obrvan.

"Idemo na jako teško gostovanje. Montpellier je na prvom mjestu naše grupe s 13 osvojenih bodova. Doduše, kao danak tomu platili su neke neplanirane poraze u domaćem prvenstvu ali to nije neobično za francusku ligu. Imaju sjajnu, radnu ekipu koja igra jedan čvrst i agresivan rukomet u oba smjera. Što se tiče našeg prvog susreta, mišljenja sam da je moja ekipa obrambeno odigrala odličnu utakmicu u kojoj smo i na poluvremenu imali pozitivan rezultat i vodstvo. Nažalost, prvi dio nastavka smo odigrali jako slabo u napadu i time smo Francuze gurnuli prema pobjedi. Ukoliko budemo na tragu takve obrane i u ovoj utakmici u Montpellieru, onda se imamo pravo nadati i biti optimisti", kazao je.

Zagreb će sigurno biti osokoljen prvom pobjedom u Ligi prvaka nakon gotovo dvije godine, što je dokaz da ova mlada momčad polako napreduje ove sezone.

"Svi u klubu marljivo radimo na tomu da Zagreb bude što bolji. Od uprave koja se mukotrpno bori svakoga dana ne bi li iznašla sredstva za normalno funkcioniranje kluba u ovim teškim vremenima, preko zaposlenika i trenerskog osoblja, pa sve do igrača koji su i ranije zaslužili uzeti po koju pobjedu, ali se to, eto, dogodilo tek protiv Meshkova u uzvratu."

Osvrnuo se trener i na zdravstveni bilten u momčadi koji je dosta dobar.

"Što se toga tiče stanje je zadovoljavajuće, osim Csabe Leimetera koji je na zadnjem susretu s Brestom doživio ozljedu prsta na stopalu zbog koje, nažalost, neće konkurirati za sastav u srijedu. Ostali su zdravi i spremni za utakmicu", zaključio je.

Susret je najavio i David Mandić, kapetan Zagreba koji je u prvom susretu u Areni pružio dobar otpor te je izgubio sa samo 25:22.

"Montpellier je sjajna ekipa, što se vidi i iz pogleda na našu skupinu u Ligi prvaka. Ipak, mislim da im možemo parirati, a recept za to bi bio da ponovimo obranu iz prve utakmice gdje smo u tom segmentu igre bili sjajni. Pritom, dakako, ne smijemo olako raditi tehničke greške u napadu. Kada pogledamo taj prvi susret u Zagrebu onda je sasvim jasno da smo 45 minuta bili ravnopravan takmac, a da bi sve to zeznuli u prvih 15 minuta nastavka kada smo radili početničke greške u napadu, što su oni znali kazniti. Putujemo u Francusku rasterećeni i s nadom da možemo ostvariti što bolji rezultat", rekao je Mandić.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!