Ostali sportovi

Sedlaček uživa u Turskoj: 'Vrlo sam zadovoljan kako se sezona razvija'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 01.12.2021.
Sedlaček uživa u Turskoj: 'Vrlo sam zadovoljan kako se sezona razvija'

Jedan od najboljih hrvatskih odbojkaša, 25-godišnji Marko Sedlaček, 202 cm visoki primač-pucač, koji je već do sada u karijeri nakon odlaska iz Mladosti igrao u Italiji, Francuskoj i Kini, ove sezone je stožerni igrač turskog ultrapopularnog kluba Galatasaray iz Istanbula koji po dobru pamti Hrvate jer tu su igrali i Tomislav Ćošković i Inoslav Krnić...

Kolika je popularnost Galatasaraya u Turskoj, uvjerio se Marko Sedlaček odmah po dolasku u Istanbul, jer na spomen kluba za koji igra gotovo da mu se otvaraju sva vrata.

"Gotovo, jer postoji još jedna institucija u Turskoj, Fenerbahče, pa ukoliko naletite na nekog njihovog zadrtog navijača situacija se potpuno mijenja", uz smiješak će Marko koji odrađuje još jednu dobru sezonu u jakoj ligi kakva Turska jest.

Iako, nije baš krenulo najbolje po njega. "Prvu smo utakmicu igrali protiv lanjskih prvaka Ziraata i dobili 3:0. Dakle otvaranje sezone iz snova, no meni je pukao ligament prsta pucačke ruke i bilo je neizvjesno što dalje. Obzirom da imaju velike ambicije, da je uskoro slijedio i vječiti derbi protiv Fenerbahčea, nekako smo se krpali s bandažama, ali sam igrao uz veliku bol. Druga je opcija bila operacija, no nekako smo se dogovorili da ćemo to odraditi bez radikalnog medicinskog zahvata. Moram reći da su bili vrlo kooperativni u klubu, imao sam dosta popusta na treninzima, koji su ionako lakši no što su bili u Italiji, već im je samo bilo važno da budem spreman za utakmice", kaže Marko, koji je nekoliko posljednjih dana proveo u Zagrebu.

"Dali su mi tri dana slobodno, da napravim kontrolu i kod svojih liječnika. S ozljedom je sve sada u redu, normalno igram, dakako, s bandažom. Dobro stojimo u prvenstvu, u vrhu smo među prvih četiri, što je i cilj jer se ove sezone play-off igra samo s četiri momčadi. Naravno, tu su i visoke ambicije u domaćem Kupu."

Galatasaray nastupa i u CEV kupu, gdje su došli do šesnaestine finala, kao i Mladost, koja za suparnike ima Monzu, Markov bivši klub, dok će se Galatasaray ogledati s njemačkim Durenom.

"Nadamo se prolasku dalje preko Nijemaca, lani je Galatasaray bio treći u CEV kupu, no ono što nam je primarno su domaća natjecanja. Što se Monze tiče, mislim da su favoriti protiv Mladosti, to nije sporno, ali isto tako, to je sjajna prilika svim Mladostašima oprobati se u dva susreta protiv kluba iz vjerojatno najjače lige na svijetu. Tu nemaju što izgubiti, već samo mogu dobiti, zato moraju uživati u tim utakmicama bez opterećenja. Meni je u Monzi bilo sjajno, baš ono što mi je trebalo. Relativno mirno predgrađe Milana, sjajna sredina za napredak mladog igrača, jaka liga, vrhunska predsjednica kluba s vizijom..."

I turska je liga iz godine u godinu sve jača. "Nema slabih utakmica, postoji 6 do 7 vrhunskih klubova s odličnim igračima, a i ostatak lige je bolji nego li prijašnjih sezona. Puno ulažu u sport, dolaze vrhunski stranci i sve se to vidi na napretku lige i njihove reprezentacije. Moj klupski trener je i izbornik Turske, tako da sam zaista došao u pravu sredinu. Istina je da se manje trenira nego u Italiji, no to je već pitanje podneblja i mentaliteta. Ja sam u svakom slučaju vrlo zadovoljan kako se sezona razvija", reći će za kraj Marko Sedlaček koji se nedavno i zaručio s djevojkom Ivom te razmišlja o budućoj svadbi, ali i o reprezentaciji Hrvatske kojoj je kako kaže uvijek na dispoziciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!