Košarka

Sunsima pripala 'bitka za Zapad', Lakersi bez izoliranog LeBrona izveli veliki preokret

Matej Kačan • srijeda, 01.12.2021.
Sunsima pripala 'bitka za Zapad', Lakersi bez izoliranog LeBrona izveli veliki preokret

Sinoć je u NBA ligi odigrano tek pet utakmica, ali je među njima bila jedna od najočekivanijih u prvom dijelu sezone. U dvoboju vrha Zapada su Sunsi slavili protiv Warriorsa za 17. pobjedu u nizu...

U dvoboju samog vrha Zapada, ali i čitave NBA lige bilo je jako zanimljivo i dosta tijesno, premda nije bilo napadačke rapsodije. Phoenix Sunsi su na omjeru 17-3 dočekali Warriorse koji su bili na vrhu lige s 18-2.

No, Sunsi su bili u nizu od čak 16 pobjeda nakon slabog 1-3 starta, a to su i nastavili 104:96 pobjedom, prvenstveno na pogon sjajne obrane na Stephu Curryju te dominacije u reketu.

Tri četvrtine ovog susreta bile su vrlo tijesne, a Sunsi su prelomili tek u zadnjoj. Prednost na obje strane nije prelazila deset poena razlike, a Sunse je do pobjede i izjednačenja rekorda niza pobjeda franšize vodio Deandre Ayton s 24 poena i 11 skokova.

15 je uz 11 asistencija imao Chris Paul, dok su po 14 ubacili Jae Crowder i Cam Johnson. Kod Warriorsa, koji su šutirali samo 41 posto iz igre i 35 za tricu te su ostali ispod sto poena, Jordan Poole zabio j 28 poena, dok Curry nije imao svoju večer s tek 12 ubačaja i 4/21 šutom iz igre.

Los Angeles Lakersi su prije utakmice sa Sacramentom saznali da neće računati na usluge LeBrona Jamesa koji je s koronavirusom završio u sigurnosnim protokolima tj. izolaciji, ali je prema riječima Anthonyja Davisa "u redu i bez simptoma."

Lakersi su bez prve zvijezde uspjeli nadoknaditi zaostatak od čak 14 poena u prvom poluvremenu i sjajnom trećom dionicom prelomiti susret i na kraju slaviti a 25 poena razlike, 117:92 protiv Sacramento Kingsa.

Davis je preuzeo velik dio tereta s 25 poena i sedam skokova, 23 je dodao Russell Westbrook, 22 Malik Monk s klupe za tek 12. pobjedu Lakersa. Kod Kingsa je 27 uz 9 skokova imao Richaun Holmes.

Uvjerljivi su bili Portland Trail Blazersi koji su sa 110:92 nadvisili Detroit. CJ McCollum je s 28 poena vodio pobjednike, a prvi izbor drafta Cade Cunningham je kod Pistonsa dao 26.

U velikoj bitki i trileru za New York, Brooklyn Netsi su na svom terenu tijesno svladali NY Knickse. James Harden i Kevin Durant povukli su svoju momčad, ali je utakmica odlučena tek bacanjima Jamesa Johnsona za konačnih 112:110.

Durant je sporije krenuo, ali je u posljednjih šest minuta povezao 11 poena te je u ključnom napadu Netsa dao loptu Johnsonu nakon što je udvojen, što je i donijelo pobjedu. Durant je završio s 27 poena i devet asistencija, dok je Harden imao 34 poena, deset skokova i osam dodavanja.

Kod Knicksa je 24 poena, devet skokova i osam dodavanja imao Julius Randle, dok je Alec Burks ubacio 25 poena. Memphis Grizzliesi upisali su i drugu pobjedu u nizu bez svoje prve zvijezde Ja Moranta koji se oporavlja od ozljede, a ovaj put pali su Toronto Raptorsi. Jaren Jackson Jr. je poveo momčad s 25 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!