Nogomet

Sport srijedom: Tražimo druga dva polufinalista Kupa, PPD, Jug i odbojkaši Mladosti u akciji

Matej Kačan • srijeda, 01.12.2021.
Sport srijedom: Tražimo druga dva polufinalista Kupa, PPD, Jug i odbojkaši Mladosti u akciji
Foto: Pixsell

Srijeda u hrvatskom sport donosi nastavak četvrtfinalnih uzbuđenja u hrvatskom Kupu, a imamo još hrvatskih klubova u europskoj akciji - vaterpoliste Juga, odbojkaše Mladosti te rukometaše PPD Zagreba...

SuperSport Hrvatski kup, četvrtfinale

Nakon što su u polufinale ušli Hajduk i Gorica, tražimo druga dva polufinalista SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a imat ćemo i najatraktivniji od sva četiri dvoboja. No, prije Rijeke i Dinama će na teren Osijek i Slaven Belupo.

Osijek je u ovom susretu očekivano ogroman favorit kao trenutno momčad iz vrha tablice HT Prve lige, dok je Slaven momčad koja se do nedavnog rasta forme koprcala na dnu poretka. Osječani su nestvarno dobri u zadnje vrijeme, za poraz ne znaju od 29. kolovoza i poraza od Dinama.

Zoran Zekić je podignuo ekipu te je prolaskom u Šibeniku u osmini finala "prelomio" sezonu, u ligi svladao Hajduk i Dragovoljac i samim time je pobjegao sa samog dna te uz nedorasli Dragovoljac ostanak se čini izglednim.

Zato Koprivničani nemaju što izgubiti, a polufinale Kupa dalo bi još jednu svijetlu točku dosad prilično tmurnoj sezoni. Pred Osijekom su očekivanja, momčad Nenada Bjelice nakon borbe za prvo mjesto prošle sezone čeka iskorak i pravu borbu za trofej, a Kup je sjajna prilika uz ostanak u vrhu lige.

Bit će ovo treći susret ove dvije ekipe u sezoni, prva utakmica završila je bez golova, dok je drugu Osijek rutinski dobio s 2:0 pa Slaven čeka prvi gol protiv Bjeličine ekipe ove sezone.

"Evidentno je da je moj kolega Zekić donio neke promjene i da je kliknuo s momčadi koja na zadnjih nekoliko utakmica izgleda više nego dobro. Tako je bilo protiv Hr. dragovoljca, pa i sada s Rijekom koja je jedna od najboljih momčadi u ligi i protiv koje su imali priliku u zadnjim minutama osvojiti bod", kazao je Bjelica o suparniku.

Nakon njih ide i vjerojatno najjači hrvatski dvoboj posljednjih godina, onaj Rijeke i Dinama. Hrvatski prvak na Maksimiru čeka jednu od najuspješnijih momčadi u Kupu posljednjih godina, i to momčad koja je u međusobnim dvobojima u Kupu često bila uspješnija u kasnoj fazi.

Dinamo nije u bajnoj formi i to je već opjevano, a nalazi se usred seta najbitnijih utakmica sa sezonu. Nakon Genka ide Rijeka pa Hajduk, a onda i West Ham i lov na nokaut fazu Europske lige.

Damir Krznar ne uživa veliko povjerenje javnosti, dok su s druge strane svi oduševljeni Goranom Tomićem koji s Rijekom radi sjajan posao, premda je u posljednje dvije utakmice kiksao protiv Hajduka i bio je na jedan penal od remija sa Slavenom.

Oba susreta ove dvije ekipe ove sezone ponudila su spektakl i oba su završila s 3:3, nesumnjivo nas sjajna utakmica čeka i danas.

CEV kup, šesnaestina finala: Mladost - Monza (19:30)

Odbojkaši Mladosti za nagradu za sjajne nastupe u Europi ove sezone, u kvalifikacijama za Ligu prvaka pa u CEV Kupu. Dolazi šesnaestina finala CEV Kupa i u Zagrebu gostuje Monza, veliki favorit i jaka momčad puna stranaca.

Nerijetko je Monza uzimala i najbolje mlade igrače iz Mladosti posljednjih godina poput Žukouskog, Sedlačeka, Mitrašinovića. Mladost definitivno ovdje nije favorit, a ovo dolazi kao kruna sezone.

"Radi se o sjajnoj momčadi koja odlično igra u talijanskom prvenstvu, gdje su u vrhu tablice, trenutno četvrti, nakon što su s početka sezone bili vodeći. Imaju standardnu postavu s kojom otvaraju svaku utakmicu i tu zapravo nema puno nedoumica", kazao je trener Mladosti Radovan Gačić.

LEN Liga prvaka: Steaua - Jug AO (19:00)

Vaterpolisti Juga nakon solidnog nastupa na prvom turniru Regionalne lige nastavljaju sa svojim obvezama u Ligi prvaka gdje gostuju kod Steaue u Bukureštu i ogromni su favoriti.

Steaua je dosad upisala tri poraza, i to vrlo uvjerljiva od Ujbude, Pro Recca i Marseillea. Dodirna točka forme ove dvije sezone je Marseille od kojeg je Jug neočekivano izgubio s pet razlike, dok su Francuzi Rumunje dobili s 14:6.

Premda izgledaju nedorasli u Ligi prvaka, Rumunji su u domaćoj ligi neporaženi i u sjajnoj su formi, ali Jug uz odličnu formu u Regionalnoj ligi s jednim porazom i nizom neporaženosti u domaćoj ligi mora biti favorit u ovom susretu.

Loren Faotvić i Luka Stahor i dalje su u izolaciji i Dubrovčani ne mogu računti na njih, a nakon povratka iz Rumunjske odmah ih čeka i dvoboj protiv Medveščaka u domaćoj ligi.

EHF Liga prvaka: Montpellier - PPD Zagreb (20:45)

Osokoljni prvom pobjedom nakon dvije godine u Ligi prvaka i napokon barem nekakvim nizom neporaženosti u Ligi prvaka, rukometaši Zagreba idu na jako gostovanje u Francusku kod Monpelliera.

Francuzi su na vrhu skupine sa 6-1-1 omjerom i u sjajnom su nizu uzastopnih pobjeda, ali prvi dvoboj u Zagrebu pokazao je da se PPD sjajnom obranom kakvu zna odigrati može nositi s Francuzima.

Tad se Montpellier odvojio tek na kraju i slavio je s 25:22, ali je Zagreb u prvom poluvremenu jako parirao. Toga se sjeća i Ivica Obrvan.

"Što se tiče našeg prvog susreta, mišljenja sam da je moja ekipa obrambeno odigrala odličnu utakmicu u kojoj smo i na poluvremenu imali pozitivan rezultat i vodstvo. Nažalost, prvi dio nastavka smo odigrali jako slabo u napadu i time smo Francuze gurnuli prema pobjedi. Ukoliko budemo na tragu takve obrane i u ovoj utakmici u Montpellieru, onda se imamo pravo nadati i biti optimisti", kazao je Obrvan.

Ostali važniji događaji

Premier liga:
Southampton - Leicester 20:30
Watford - Chelsea 20:30
West Ham - Brighton 20:30
Wolves - Burnley 20:30
Aston Villa - Manchester City 21:15
Everton - Liverpool 21:15

Ligue 1:
Angers - Monaco 19:00
Brest - St. Etienne 19:00
Metz - Montpellier 19:00
Strasbourg - Bordeaux 19:00
Troyes - Lorient 19:00
Clermont - Lens 21:00
Lyon - Reims 21:00
Nantes - Marseille 21:00
PSG - Nice 21:00
Rennes - Lille 21:00

Serie A:
Bologna - Roa 18:30
Inter - Spezia 18:30
Genoa - Milan 20:45
Sassuolo - Napoli 20:45

La Liga
Real Madrid - Athletic Bilbao 21:00

2. HNL:
Cibalia - BSK 13:30

Alpe Adria Cup:
Levice - Šibenka 19:15

EHF Liga prvaka
Aalborg - Szeged 18:45
Elverum - Meškov 18:45
Motor - Flensburg 18:45

SP rukometašica:
Španjolska - Argentina 20:30

1. HVL:
KPK - POŠK 18:30

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!