Košarka

Sjajni Ivan Buva izabran za MVP-a studenog u košarkaškoj Ligi prvaka

Matej Kačan • četvrtak, 02.12.2021.
Sjajni Ivan Buva izabran za MVP-a studenog u košarkaškoj Ligi prvaka
Foto: Pixsell

Odlične predstave u utakmicama njegovog Rytasa protiv Bešiktaša priskrbile su Ivanu Buvi lijepo priznanje za najkorisnijeg igrača Lige prvaka u studenom...

Hrvatski košarkaš Ivan Buva i ove sezone igra u odličnoj formi, u drugoj sezoni u dresu Rytas Vilniusa. Sjajne igre u studenom donijele su mu i prestižnu nagradu za najkorisnijeg igrača mjeseca u FIBA Ligi prvaka.

Buva je u dvije utakmice Rytasa u studenom, obje protiv Bešiktaša, ukupno zabio 39 poena i 12 skokova, što mu je s prosjekom od 19.5 poena i šest skokova u mjesecu donijelo priznanje.

Rytas je prvu utakmicu od Bešiktaša izgubio s tri poena razlike u produžetku, ali je u drugoj utakmici Buva zabio 27 poena u 82:69 slavlju koje je donijelo i prednost u međusobnim ogledima u slučaju istog omjera.

"Individualne nagrade mi mnogo znače, ali radije bih imao dvije pobjede nad Bešiktašom. Naš cilj ove sezone je proći grupu i doći što je dalje moguće u Ligi prvaka. Ipak, ovo je lijepo iznenađenje. Nisam to očekivao usprkos dobroj igri protiv Bešiktaša. No, osjećam se dobro ove sezone, kao da sam u svakoj zabio preko 20, a ako nisam, kao da nisam ni došao na utakmicu", uz osmjeh je kazao Buva.

On u čitavoj sezoni zabija gotovo 20 poena po susretu za samo 26 minuta na terenu, a u svakoj je utakmici domaćeg litavskog prvenstva također bio dvoznamenkast.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!