Tenis

Sport petkom: Dan u znaku Davis Cupa, Hrvatska i Srbija u borbi za finale

Branimir Korać • petak, 03.12.2021.
Sport petkom: Dan u znaku Davis Cupa, Hrvatska i Srbija u borbi za finale

Središnji događaj u sportskom svijetu danas bit će Davis Cup, Hrvatska i Srbija sastaju se u polufinalu i odlučuju o putniku u finale.

Davis Cup, polufinale: Hrvatska - Srbija (16)

Veliko polufinale Davis Cupa danas je na rasporedu u Madridu, a sastaju se Hrvatska i Srbija. Hrvatska u ovaj susret ulazi kao papirnati favorit, ali Hrvatska je ove sezone u Davis Cupu pokazala kako nema ništa protiv statusa autsajdera i da se zna s tim izboriti te otići do pobjede.

Najveći zalog za optimizam Srbije je Novak Đoković koji će igrati u singlu protiv Marina Čilića i biti izraziti favorit u ovom dvoboju. Čilić treba vrhunsko izdanje i držati ga kroz cijeli meč bez posebnih padova kako bi imao ikakve šanse. Ono što je igrao u dijelu meča protiv De Minaura i Sinnera morat će u najmanju ruku ponoviti i tu razinu držati do kraja meča,.

U drugi singl Srbija može postaviti Lajovića, Kecmanovića ili Krajinovića, a sva trojica su bolje rangirani od Goje i Serdarušića. Baš taj sraz mogao bi biti ključan, Gojo i Serdarušić pokazali su kako se mogu nositi s bolje rangiranim igračima i ovdje nikako neće biti bez šanse.

Hrvatska se nada toj jednoj pobjedi u singlu nakon čega bi pala odluka u paru, a tu je Hrvatska izraziti favorit. Nikola Mektić i Mate Pavić najbolji su par svijeta i ako oni budu odlučivali o putniku u finale, hrvatske šanse značajno će porasti.

ABA liga, deseto kolo: Split - Borac (18)

Košarkaši Splita pokušat će u desetom kolu ABA lige upisati pobjedu protiv Borca iz Čačka i tako mu se pridružiti na ljestvici s tri pobjede. Ova pobjeda Splićanima ujedno znači i odmicanje od samog dna ljestvice za koje je još uvijek zabetoniran Zadar sa samo jednom pobjedom.

Borac je neugodan protivnik, ali Split igra kod kuće i u borbi za opstanak izravne konkurente na svom parketu jednostavno mora pobjeđivati.

"Borac je uvijek neugodan protivnik za nas, dugi niz godina tražimo pobjedu protiv njih. Očito nam ne odgovara njihov način igre, ali moramo tražiti način kako doći do pobjede. Sastavljeni su od izrazito dobrih tricaša, moramo limitirati njihov postotak šuta. Na nama je da se nametnemo, da uz podršku publike, bez obzira na to što smo u nezgodnom trenutku što se tiče širine igračkog kadra, dođemo do pobjede", kaže Srđan Subotić.

Na Gripe se s Borcem vraća i Ilija Đoković koji je prošle sezone nosio dres Splita.

"Od košarkaša koji se trenutno nalaze u rosteru igrao sam sa šestoricom, sedmoricom. Tako da ih dobro poznajem. Riječ je o neugodnoj ekipi, posebno kada igra kod kuće u prelijepoj atmosferi. Plus dozvoljeno je prisustvo publike, tako da nas očekuje izuzetno težak meč. Siguran sam da se Split nada pobjedi protiv nas, ipak, smatram da je sve na nama. Ukoliko budemo na nivou kao protiv Krke, vjerujem da pobjeda neće doći u pitanje", tvrdi Đoković.

Futsal Liga prvaka: Jekaterinburg - Olmissum (16:30)

Olmissum je nastup u Elitnoj rundi Lige prvaka otvorio porazom od Sportinga iz Lisabona, domaćina turnira te aktualnog prvaka Europe koji je svakako i prvi favorit za prvo mjesto u skupini.

U tom susretu Omišani su poraženi s 3:1, bili su prisiljeni na obranu u najvećem dijelu susreta, a sada ih čeka ne puno manje zahtjevan protivnik, ruski Jekaterinburg.

Rusi imaju vrlo snažnu momčad, punu reprezentativaca i to su pokazali jučer u svom prvom susretu kada su svladali nizozemski Novocubo s glatkih 5:1.

Omišanima bi ipak s Rusima trebalo biti nešto lakše nego protiv Sportinga, ali i u ovaj susret ulaze u statusu autsajdera.

Ostali važniji događaji

Druga HNL:
Dinamo II - Kustošija 13:30

Bundesliga:
Union Berlin - RB Leipzig 20:30

La Liga:
Granada - Alaves 21:00

Euroliga:
Uniks Kazan - Olympiakos 17:00
Anadolu Efes - Barcelona 18:30
Zenit - Crvena zvezda 19:00
Alba - Armani Milano 20:00

Paket24 Premijer liga:
PPD Zagreb - Karlovac 17:30
Rudar - Gorica 20:00

SP rukometašica:
Francuska - Angola 18:00
Nizozemska - Portoriko 18:00
Rusija - Kamerun 18:00
Crna Gora - Slovenija 20:30
Norveška - Kazahstan 20:30
Srbija - Poljska 20:30
Švedska - Uzbekistan 20:30

1. HMNL:
Šibenik - Vrgorac 18:00
Novo Vrijeme - Crnica 20:00

Lake Louise, spust žene 20:30

Beaver Creek, super-G muški 18:45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!